Na terenu briljantan, a u kafani dominatan: "Udario sam ga samo tri puta, bio sam pijan 7 od 10"

Drugo lice jednog od najboljih veznjaka ikada

Na terenu briljantan, a u kafani dominatan: "Udario sam ga samo tri puta, bio sam pijan 7 od 10"

A. Čaušević

Mnogo je slavnih fudbalera koji su van terena vrlo rado uživali u alkoholu. Jednostavno nisu mogli odoljeti tom poroku. Ipak, bez obzira što bi vrlo često znali pretjerati to ih ne bi spriječilo da steknu status najboljeg svoje generacije. 

Nisu rijetke situacije kada se fudbaleri nađu pred sudijom zbog kršenja javnog reda i mira. To je bi slučaj i sa čovjekom koji dugi niz godina na terenu pružao dominante i briljantne partije.

Steven Gerrard je u januaru dobio otkaz u Aston Villi. Britanski mediji su pisali da je nekoliko dana prije smjene uhvaćen u jednom pubu u Liverpoolu kako konzumira alkohol.

Legendarnom fudbaleru to nije strana pojava. Iako je u braku još od 2007. godine sa Alexa Curran to ga nije spriječevalo da tokom igračkih dana uživa u ludim noćnim provodima.

Gerrard i supruga Alex su zajedno dugi niz godina i imaju četvero djece

Nekada odlični veznjak je ulovljen nekoliko puta kako jedva stoji na nogama, dok i tučnjave u kafanama nisu bile rijetka pojava. To je bio i slučaj 2009. godine.

Tada je završio iza rešetaka, ali je pušten na slobodu uz jamčevinu jer se potukao u jednom pubu u Southportu. Poslije se pojavio i pred sudijom te se izjasnio da nije kriv.

Oglasi

"Bio sam pijan do 7 na skali od 0 do 10. Zadao sam oko tri udarca, lijevom pa desnom - naizmjenično. Mislim da sam ga udario sa strane u glavu, a onda mi je uzvratio s napadima", kazao je Gerrard o tuči sa izvjesnim biznismenom Marcus McGeejem i to zbog izbora muzike u lokalu.

Gerard kojem je ranije bila i oduzeta vozačka na devet mjeseci, je nakon nekoliko suđenja oslobođen optužbi za fizički napad te se vratio normalnoj fudbalskoj karijeri.

Ni Gerrardovoj supruzi Alex nije strana pojava da konzumira previše alkohola pa su i nju papapazzi svojevremeno znali uhvatiti kako jedva stoji na nogoma prilikom izlaska vani.

Ovaj par slovi za jedan od naglamuroznijih u Velikoj Britaniji, a interesantno iako im je alkohol "slaba tačka" nikada nisu imali problema kako u braku tako i vezi.

Gerrard je većinu svoje karijere proveo igrajući za Liverpool, a jedno vrijeme je bio i član LA Galaxyja. Nakon okončanja karijere posvetio se trenerskom poslu. Prije Aston Ville je sa dosta uspjeha vodio Glasgow Rangers.

Top Komentari

pjanke.sa
Jao teksta i uzasa. Pa sta ne smije covjek piti i plesat u kafani?? Pise uhvacen kako konzumira alkohol??? Hahahahahahah joj ubijte se svi kolektivno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi