Svi voze prave zvijeri, a Gundogan izuzetno skroman auto
Foto: EPA

Nissan od 22.000 funti za Nijemca

Svi voze prave zvijeri, a Gundogan izuzetno skroman auto

Midhat Šljivak

Većina profesionalnih fudbalera odmah po potpisivanju prvog ugovora odluči da se počasti sa nekom zvijeri od automobila.

Čudno zvuči kada se kaže da jedan igrač Manchester Cityja ne vozi Ferrari, BMW, Porsche, Bentley ili Mercedes, već sasvim obični Nissan Juke.

Upravo je to prevozno sredstvo koje u Manchesteru koristi njemački fudbaler Ilkay Gundogan. Pored skupocjenih mašina njegov automobil izgleda sasvim obično, a cijena ovog auta u Engleskoj je 22.000 funti.

Pored Gundogana, ranije je i Jesus Navas vozio "skromnu" Nissan Micru koja je u tom trenutku koštala samo 8.000 funti.

Ipak, on je ovaj automobil zamijenio i sada se vozi u 90.000 funti vrijednom Porscheu.

Možda je ovo samo privremeno rješenje za Gundogana i vjerovatno će se i on u budućnosti počastiti nekim superautomobilom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi