Reprezentacija "nokautirana" u Kataru, a najveća zvijezda pobjegla na kraj svijeta

Odlučio je da odmori, ali...

Reprezentacija "nokautirana" u Kataru, a najveća zvijezda pobjegla na kraj svijeta

Haris Zilić

Dok čekamo završnicu Svjetskog prvenstva u Kataru, reprezentacije koje su ranije završile svoj nastup na Mundijalu očigledno nisu smirile situaciju u svojim redovima, to se posebno odnosi na Belgiju.

Belgijanci su branili treće mjesto sa Mundijala iz Rusije 2018. godine, međutim u Kataru su ispali u grupnoj fazi. Osvojili su četiri boda i završili na trećem mjestu iza Maroka i Hrvatske.

To je izazvalo dosta "zemoljtresa" u belgijskoj javnost, ali i samoj reprezentaciji.

Prvo je kormilo napustio selektor Roberto Martinez, zatim je kraj karijere objavio Eden Hazard, neki fudbaleri su u privantom aranžmanu napustili Katar.

Posljednji koji je jednostavno nestao nakon "nokauta" u Kataru je možda i najveća zvijezda reprezentacije golman Thibout Courtois. (30).

Courtois je odmah po dolasku u Belgiju otišao na Maldive.

Oglasi

Zajedno se zaručincom Michelle Gerzig odlučio je da pobjegne od svega i da odmori dušu daleko od belgijske javnosti, ali fotografije na društvenim mrežama brzo su otkrile gdje se nalazi Courtois.

Neki smatraju da je uradio pametan potez i da ima pravo da odmori od svega, dok neki komentari idu daleko, samtrajući da je pobjegao od odgovornosti.

Belgijska javnost je oštra, navijači su uznemireni.

Čini se da je u Kataru došao kraj jedne velike generacije i sada je pravo pitanje šta Belgiju očekuje u narednom periodu?

Sigurno Hazard neće biti jedini iz "stare generacije" koji će okončati reprezentativnu karijeru.

Ogorčenje je veliko to su i potvrdili navijači pojedinim ponašanjem na ulicama belgijskih gradova, tako da je sada pred Fudblaskim savezom Belgije ozbiljan posao, sličan onome koji su imali prije 15 godina kada su napravili veliki preokret u fudbalskoj reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti