"Tri, dva, jedan...": Famozni Maik Muller stigao na Kosovo i sprema napad tokom utakmice

Sprema provokacije za Kosovo

"Tri, dva, jedan...": Famozni Maik Muller stigao na Kosovo i sprema napad tokom utakmice

E. Škorić

Šta se sprema za večerašnju utakmicu Kosova i Crne Gore?

Kosovo i Crna Gora od 20:45 sati igraju važnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali pojavile su se razne informacije i mediji na Kosovu tvrde da bi moglo biti provokacija i napada od strane čovjeka koji ima - pazite sad - dva identiteta.

Najavljene su nacionalističke provokacije na večerašnjoj utakmici, a Kosovari su u strahu jer se famozni Maik Muller pojavio na Kosovu. "Tri, dva, jedan... Napad!", napisao je Muller na Facebooku, pritom izazvavši sumnje u večerašnje incidente na stadionu.

Pojavila se također i fotografija koja prikazuje pasoš Maika Mullera koji u političkom životu u Njemačkoj, gdje je član krajnje desne/neonacističke stranke NDP (Nacionalna demokratska stranka), iskorištava identitet Maika Mullera, na čije ime posjeduje putne isprave, dok koristi svoj drugi identitet kao Maximilian Brown tokom aktivnosti vezanih za Evropski front solidarnosti s Kosovom (FESK).

Muller nije koristio samo dva identiteta, već je imao i dva Facebook profila, jedan kao Maik Muller, a drugi kao Maximilian Brown.

Razlozi nisu poznati, ali Facebook profil s imenom Maika Mullera više nije aktivan, pa je Muller zatvorio jedan FB račun i trenutno koristi samo profil Maximiliana Browna.

Maik Muller / Maximilian Brown predsjednik je FESK-a, pokreta koji propagira i organizira prosvjede protiv Kosova, kao i prikupljanje materijalne pomoći za Srbe na Kosovu.

Ovaj pokret ima članove u Njemačkoj, Finskoj, Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Češkoj itd. FESK također surađuje s evropskim antiglobalističkim pokretima, pokretima koje podržava Rusija. Mullerova blizina ultranacionalističkih i rusko-srpskih crkvenih pokreta utjecala je na to da praktikuje pravoslavnu vjeru.

Zbog sumnjivih aktivnosti ovaj čovjek je već nekoliko godina na radaru njemačkih vlasti.

Sada na Kosovu strahuju da će iskoristiti dron kako bi poslao uvredljive poruke i kako će "Kosovo je Srbija" pisati na nekom od transparenata. Mjere sigurnosti bit će pojačanje, a šta će se na kraju sve desiti, tek ćemo da saznamo.

Top Komentari

MirzaBarucic
Hahahaha, baš će papak imati muda doći među Albance. Živog bi ga oderali.
15 1
vanzemaljac
Koga ovo sranje interesuje?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije