)
Svijet u šoku zbog zemljotresa u Turskoj, a Real Madrid je pokazao zašto je kraljevski klub

Poruke podrške za narod u Turskoj

Svijet u šoku zbog zemljotresa u Turskoj, a Real Madrid je pokazao zašto je kraljevski klub

Endin Čaušević

Razoran zemljotres pogodio je jutros jugoističnu Tursku i sjeverni dio Sirije, a prema posljednjim informacijama u ovom potresu stradalo je preko 500 ljudi, dok je više hiljada njih zadobilo povrede. Slike iz Turske šokirale su svijet, a mnogi narodu u toj zemlji šalju poruke podrške.

Zemljotres se desio blizu grada Gaziantepa i nanio je ogromne štete u jugoistočnom dijelu Turske. Iz minute u minutu stižu nove informacije o žrtvama, a nažalost broj stradalih premašio je 500.

O kakvom razornom zemljotresu je riječ dovoljno govori činjenica da je bio jačine 7,8 stepeni po Richteru. Nakon toga uslijedilo je još više od 50 zemljotresa, a šteta u Turskoj i sjevernom dijelu Sirije je zaista ogromna.

Brojne spasilačke ekipe već se nalaze u Gaziantepu i okolnim gradovima kako bi tragali za nestalima u ruševinama.

Svijet je u šoku koliko razoran zemljotres je ovo bio. Također, raste i broj poginulih u Siriji gdje je stradalo skoro 400 ljudi, ali jasno je da će nažalost ta brojka biti i veća.

Mnoge zemlje ponudile su Turskoj svoju pomoć, a također na društvenim mrežama mogu se vidjeti i mnoge poruke podrške za narod u toj zemlji pred kojim je sigurno nekoliko besanih noći.

Nakon ovog zemljotresa oglasilo se i nekoliko fudbalskih klubova iz cijelog svijeta, a među prvima to je uradio Real Madrid zbog čega su pokazali zašto nose nadimak kraljevski klub.

"Predsjednik Real Madrida i članovi uprave žele izraziti duboko žaljenje i solidarnost zbog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju jutros. Naš klub izražava i saučešće porodicama stradalih u ovoj katastrofi. Svima koji su doživjeli povrede želimo brz oporavak i šaljemo im poruku podrške", poručili su iz Real Madrida.

U zemljotresu koji je pogodio Tursku uništeno je čak skoro 2.000 zagrada, a samo u Gaziantepu uništena je čak 581 zgrada što dovoljno pokazuje kako razoran zemljotres je bio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Bili bi kraljevski.da su uz podršku riječima poslali i novca u pomoć.
4 1
plemic
ja mislio kraljevi poslali uplatnicu.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti