Sukob je završen: Victor Osimhen poslao konačnu poruku Napoliju i navijačima!

Nigerijac sve oprostio

Sukob je završen: Victor Osimhen poslao konačnu poruku Napoliju i navijačima!

Eldar Ganibegović

Posljednjih smo dana bili svjedoci velikog sukoba na relaciji Victor Osimhen - Napoli, no čini se da je to sada iza njh. Nigerijski napadač poslao je poruku kojom je vjerovatno sve završio.

Prije tri godine Napoli je za veliki novac potpisao Victora Osimhena iz Lillea. U Napulju ne žale za tako ozbiljnom investicijom, jer je Nigerijac u Seriji A postao jedan od najboljih napadača svijeta.

Prošlu sezonu je završio s 31 golom, 25 u Seriji A i šest u Ligi prvaka i jedan je od najzaslužnijih fudbalera što je Napoli nakon tri decenije ponovo postao prvak Italije.

Osimhen je već postigao pet golova u ovoj sezoni. Pogodio je između ostalog u posljednja dva meča, protiv Udinesea (4:1) i Leccea (4:0), iako nije bilo izvjesno hoće li u njima uopće nastupiti.

A sve je to zbog nedavnih ekscesa. Nigerijca je napao administrator Napolijevog TikTok profila koji je objavio kontroverznu snimku u kojoj se pojavljuje napadač.

Oglasi

Prvo se pojavio video u kojem je igrač prozvan kokosom, što je izazvalo bijes dijela navijača. Nije ni čudo, jer Talijani imaju veliki problem s rasizmom, a to se moglo tako percipirati. "Mim" je brzo izbrisan, ali to nije kraj. Nekoliko dana kasnije napuljski klub objavio je još jedan video. Ovaj put napadaču su se rugali jer je u utakmici protiv Bologne promašio jedanaesterac.

Osimhen je pobjesnio i kao odgovor izbrisao sve fotografije na Instagramu u bojama Napolija. Osim toga, na internetu se pojavila snimka na kojoj se vidi kako vidno ljutiti nogometaš ulazi u trening centar Napolija i ne pozdravlja Diega Demmea i Piotra Zielinskog koji su sjedili ispred ulaza. Međutim, izgleda da je tema sada zatvorena. 

"Dolazak u Napulj 2020. bila je odlična odluka za mene. Građani Napulja pokazali su mi toliko ljubavi i dobrote da neću dopustiti da iko stane između nas. Strast napuljskog naroda raspiruje moju vatru da uvijek igram srcem i dušom, a ljubav prema grbu je nepokolebljiva, jer ga nosim s ponosom. Optužbe protiv stanovnika Napulja su neistinite. Imam mnogo prijatelja koji su Napuljci i postali su dio moje porodice i svakodnevnog života. Cijenim Nigerijce i svima koji su se oglasili da me podrže i dopru do mene", napisao je fudbaler na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajne su ovo vijesti za Napoli koji u utorak igra meč 2. kola Lige prvaka protiv Real Madrida, te je optimizam pred ovaj meč nakon Osimhenove objave značajno porastao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi