Napoli je ponovo pobijedio, ali ono što radi Victor Osimhen boli sve navijače ovog kluba

Moral mu je na najnižem nivou

Napoli je ponovo pobijedio, ali ono što radi Victor Osimhen boli sve navijače ovog kluba

Eldar Ganibegović

U okviru 7. kola italijanske Serije A Napoli je stigao do četvrte pobjede u sezoni i to na gostovanju kod Leccea (0:4). Zbog pobjede su sigurno sretni na jugu Italije, ali tuguju zbog ponašanja Victora Osimhena koje je potpuno opravdano.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici bio je i gol prvaka Italije i to u 16. minuti. Zielinski je ubacio iz slobodnjaka, a Ostigard pogodio za 0:1.

Mogao je Lecce do izjednačenja kada gostujući golman u 25. minuti brani udarac Krstovića, da bi šest minuta kasnije Pongračić zapucao preko gola jednu dobru šansu.

Imao je Napoli sjajnu šansu u 40. minuti kada je Simeone šutirao pored gola i pri rezultatu 0:1 se otišlo na odmor, a upravo je na startu drugog dijela Simeonea zamijenio Osimhen.

Nije Nigerijcu trebalo mnogo vremena da postigne gol. Igrala se 51. minuta kada je Kvaratskhelia ubacio loptu, a Osimhen glavom pogodio za 0:2.

Ipak, ono što sigurno može boljeti navijače Napolija je to što Osimhen više ni ne slavi golove u dresu prvaka Italije. Jednostavno, odradi svoj posao i bez ikakvih emocija krene ka centru. Kako je to izgledalo pogledajte klikom OVDJE.

Oglasi

Na0:3 povisio je Gaetano u 88. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru umjesto Zielinskog, asistenta kod prvog pogotka. Konačnih 0:4 postavljeno je u 4. minuti nadoknade kada je iz penala pogodio Politano, no vratimo se Osimhenu. 

Ponašanje razočaranog Osimhena je potpuno opravdano, s obzirom na to da ga je Napoli javno ismijavao na društvenoj mreži TikTok.

Kasnije je klub s juga Italije uputio javno izvinjenje nigerijskom napadaču, ali očito uzalud. Razočaranje je preveliko i sve su prilike da će čim prije napustiti klub.

Inače, nakon ove utakmice Napoli je treći s 14 bodova, bodom više od Juventusa i s po bodom manje od Intera i Milana, ali i utakmicom više od ta tri kluba.

Lecceu je ovo bio drugi (vezani) poraz u sezoni i sada je na sedmom mjestu s 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 7. kolo:

Lecce - Napoli 0:4 (Ostigard 16', Osimhen 51', Gaetano 88', Politano 90+4 (P))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi