Na smetljištu tražio obuću, često bio gladan, a sada glavna zvijezda hita Evrope ove sezone
Foto: Instagram

Teško djetinjstvo još jednog fudbalera

Na smetljištu tražio obuću, često bio gladan, a sada glavna zvijezda hita Evrope ove sezone

E. Ganibegović

U prošlosti smo se načitali raznih teških sudbina slavnih fudbalera, a još jedna takva dolazi od čovjeka koji je glavna uzdanica apsolutnog hita ove sezone u Evropi, ekipe Napolija.

Radi se o 24-godišnjem nigerijskom napadaču, Victoru Osimhenu. Dugo je izbjegavao da govori o ovoj o temi, no sve je ispričao u intervjuu za France Football.

"Rođen sam u Lagosu u Nigeriji. Bio sam najmlađe, šesto dijete i bilo je jako teško. Mama je prodavala flaše vode da bismo imali hranu, ali nikada nije bilo dovoljno. Često nismo imali novca za hranu. Majka mi je umrla u oktobru, ali ne sjećam se koje godine, bio sam veoma mlad", započeo je Osimhen, pa nastavio:

"Tri mjeseca nakon majčine smrti otac je ostao bez posla i nismo imali primanja. Bilo nas je mnogo u porodici i svi smo odlučili da nešto uradimo, inače bismo umrli od gladi. Jedan od moje starije braće je prodavao sportske novine, sestra je prodavala pomorandže.

Ja sam slijedio majčine korake i prodavao vodu. Svaki dan smo bili napolju po nesnosnoj vrućini, ali nismo imali drugog izbora, morali smo preživjeti.

Blizu mjesta gdje sam odrastao bila je velika deponija. Moji prijatelji i ja smo tamo često odlazili da nađemo neku obuću. Bilo je trenutaka kada sam nosio obuću različitih marki s deponije. Naprimjer, Nike na desnoj, a Reebok na lijevoj nozi. Na kraju je sve sredila moja sestra i zahvaljujući njoj nismo umrli od gladi.

Oglasi

Lagos je mjesto gdje vam niko ništa ne obećava. Svuda je beznađe. Jedina svijetla tačka je fudbal i čini se da je to jedini način da se preživi. Imao sam užasno djetinjstvo.

Kosio sam porodični travnjak i oni su to morali da plate, ali im se to nije svidjelo i nisam dobio platu. Zahvaljujem Bogu što sam danas uspješan fudbaler i cijenim sve što imam", istakao je Osimhen o svom teškom djetinjstvu.

On je u januaru 2017. stigao u Evropu kada ga je za tri i po miliona eura iz Ultimate Strikers akademije doveo Wolfsburg. Bio je prvo posuđen Charleroiju koji ga također za tri i po miliona eura kupuje od Wolfsburga u ljeto 2019. godine i za samo mjesec dana prodaje Lilleu za 22,4 miliona eura.

U septembru 2020. godine postao je član Napolija u transferu vrijednom 75 miliona eura. Trenutno se dovodi u vezu s prelaskom u PSG.

Ove sezone je na 17 utakmica postigao 13 golova i dodao četiri asistencije u dresu Napolija i glavna je uzdanica ovog tima na putu ka tituli prvaka Italije.

Top Komentari

Brazuka
Zašto nema ništa o rukometu ..nnn
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti