Predsjednica ukrajinskog nogometnog kluba: Rusija je niko i ništa, imaju dva grada s asfaltom

Irina Morozjuk oplela po Rusima

Predsjednica ukrajinskog nogometnog kluba: Rusija je niko i ništa, imaju dva grada s asfaltom

Edmir Škorić

Atraktivna predsjednica ukrajinskog nogometnog kluba Lavov Irina Morozjuk (Morozyuk) već je stekla popularnost u svijetu zbog svoje funkcije, ali i zbog atraktivnog izgleda.

Irina je supruga bivšeg ukrajinskog reprezentativac Mikolaja Morozjuka (Mykola Morozyuk), te je samo jedna u nizu popularnih osoba u Ukrajini koje su javno prozvale Vladimira Putina i Rusiju, čiji vojnici već 12 dana vrše invaziju na susjednu zemlju.

Irina Morozjuk se ne boji situacije koju je stvorila vojska koju je Vladimir Putin poslao u Ukrajinu. Prva žena predsjednica kluba u Ukrajini smatra da Rusi nikada neće imati poštovanje i da su oni niko i ništa bez obzira na teritorijalnu veličinu.

“Mi smo velika zemlja, velika sila. Cijeli svijet je s nama. Naši će vojnici ući u povijest kao heroji. Svi će pričati o nama i svima pričati! Mi smo hrabri, jaki smo", kazala je Irina, nastavivši:

"A ko su oni? Osim velikog teritorija, nemaju ništa više. Dva grada s asfaltom, sve ostalo je močvara. Oni nikada neće biti poštovani, oni su niko i ništa, stvoreni izvan zakona".

Oglasi

Irinab koliko god voljela svoju Ukrajinu, bila je blizu zatvora krajem 2021. godine, nakon što je snimljena s donjim rubljem dok pjeva ukrajinsku himnu, svečano držeći ruku na prsima.

"Prema članku 338. Kaznenog zakona Ukrajine, zlouporaba državnih simbola kažnjava se novčanom kaznom do 50% minimalnog dohotka u gospodarstvu ili zatvorom od 6 mjeseci do 3 godine", rekao je advokat Jurij Jurčenko.

Njen suprug Mikolaj ima 13 nastupa u dresu ukrajinske reprezentacije, a trenutno je legitimiran u Chornomorecu. Tokom karijere je igrao az Lvov, Lokomotiv Kiev, Dynamo Kiev 2, Dnjepr, Dynamo Kijev, Krivbas, Metalrug Donjeck i Rizespor u Turskoj.

Top Komentari

axel42
Ja nemam pojma stvarno gdje vi nadjete sve ove fufare, interesantno stvarno! Još nekakvih fotki kamara. Gdje ovo sve iskopate, svaka vam čast?
11 0
Goran86
Dobro i ova se nesto pita za udaranje jaja od quzova
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi