Drhtali pred ukrajinskim vojnicima, strahovali za život, pa izgovorili čarobnu riječ "Maradona"

Nevjerovatna priča argentinskih novinara

Drhtali pred ukrajinskim vojnicima, strahovali za život, pa izgovorili čarobnu riječ "Maradona"

E. Čaušević

Već skoro dvije sedmice traje invazija Rusije na Ukrajinu, te se borbe vode u većem dijelu ove zemlje.

Rusija je izvršila invaziju na Ukrajinu, ali nisu očekivali da će narod u ovoj zemljiti pružiti takav otpor. Ukrajinci brane svoju zemlju i pokušavaju da sačuvaju sve što mogu jer ne žele pasti pod rusko upravljanje.

Rat u Ukrajini traje već skoro dvije sedmice to je glavna tema svjetske javnosti. Milioni Ukrajinaca su napustili zemlju kako bi sačuvali svoje živote, a vojska radi sve što može kako bi spasila civile.

Ukrajinu su napustile i brojne novinarske ekipe, a samo oni najhrabriji odlučili su da ostanu kako bi izvještavali o tome šta se dešava u ovoj zemlji.

Da je to glavna vijest u svijetu pokazala je nevjerovatna priča dvojice novinara iz Južne Amerike. Oni rade za TV Chilevision i došli su u Ukrajinu kako bi bili na licu mjesta onoga što se dešava u ovoj zemlji.

No, nakon nekoliko dana poslije ulaska u ratnu zonu zaustavila ih je ukrajinska vojska i privela kako bi provjerili o kome se radi.

Oglasi

Novinar Daniel Matamala je priznao da se uplašio za svoj i život svog kolege jer Ukrajinci ne praštaju nikome ako posumnjaju da je riječ o nekim izdajnicima. No, kada su vidjeli njegov argentinski pasoš sve se promijenilo.

"Danas nas je zaustavila ukrajinska vojska u toku neke kontrole i odlučili su nas privesti. Uzeli su nam mobitele, pasoše, kamere i svu opremu i odveli u stanicu. Bilo je baš napeto jer oni ne znaju koliko špijuna ima u Ukrajini i sumnjaju na svakoga", rekao je Matamala i nastavio.

"Nisu pričali baš dobro engleski i to je bio problem. No, pokazalo se još jednom koliko je fudbal taj koji ruši sve granice i barijere. Jedan od policajaca je ugledao moj argentinski pasoš i rekao mi samo "Messi i Maradona". Tu se sve promijenilo".

"Tada se moj kolega Juan Zamudio koji je inače kamerman uključio jer je čuo da je ovaj spomenuo Maradonu. Pokazao je da ima Maradoninu tetovažu na nozi i atmosfera se u potpunosti promijenila. Zahvaljujući Božijoj ruci i fudbalu izvukli smo se bez ikakvih problema".

Matamala je ovu nevjerovatnu priču odlučio da otkrije na Instagramu i objasnio je šta se desilo njemu i njegovom kolegi u Ukrajini. Iako je Maradona preminuo prije više od godinu dana ovo je dokaz kakav trag je ostavio jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ukrajinaca će biti puna EU. Od 45 mil. Ukrajinaca izaći će sve što može i taman radne snage za Angelu Merkel-:)) Rusija će ODRATI Ukrajinu a đe NATO-OTAN?? Hahahaha da je Irak , Libija , Egipat za 24 sata avioni bi bombardovali iste te zemlje. Da se razumijemo USA KU*VA ne smije Putinu ništa ali kao što rekoh da je neka " muslimanska ". Nikakav problem ... NAPAL BOBMA sve prži spasiti će se ko je brži -:)))(
4 2
Goran86
A sta ovi traze qujci cepa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije