Žestok odgovor gospođe Zinčenko nakon što su od nje tražili da govori ruski

Ne želi se pokloniti neprijateljima

Žestok odgovor gospođe Zinčenko nakon što su od nje tražili da govori ruski

Edmir Škorić

Supruga nogometaša Manchester Cityja Oleksadra Zinčenka, Vlada Zinčenko, zamoljena je od strane ukrajinskih medija da osudi rat porukom na ruskom jeziku, ali TV voditeljka i sportska novinarka zauzela je čvrst stav - ne želi imati bilo kakvu komunikaciju s Rusima.

Invazija Rusije u Ukrajini traje već 42 dana, a broj žrtava raste iz dana u dan. Ukrajinci se i dalje bore da odbrane svoj teritorij, no Rusi neumoljivu nastavljaju granatirati ukrajinske gradove, zbog čega dolaze sve potresnije vijesti i snimke iz Ukrajine.

U sklopu potrage za mirom, Ukrajinci su od Vlade Zinčenko zatražili da govori ruski, no ona je to kategorično odbila.

"Tražite intervju na ruskom kako bi nas Rusi razumjeli. Nije mi teško komunicirati na ruskom, ali prošlo je više od 40 dana rata i sve što mogu reći na ovom jeziku da bi me Rusi čuli u što većem broju je: "Od*ebite!", poručila je Vlada.

"Trebam li kleknuti pred njima? Neću to učiniti, nastavit ću komunicirati na ukrajinskom jeziku", kazala je Vlada Zinčenko za sport.ua.

Njen suprug od početka invazije osuđuje Ruse i predsjednika Vladimira Putina, te je apelovao na sve druge da na bilo koji način pomognu ljudima u njegovoj zemlji i da šalju poruke mira.

"Nisam samo ukrajinski igrač, već sam i državljanin Ukrajine. Sada se moja zemlja brani od ruskog agresora, hilajde ljudi ginu, a ruske trupe već su uništile nekoliko gradova, dok bombama gađaju domove civila. I ja sam sam otac djeteta, a više od 140 djece u Ukrajini je već ubijeno i bojim se da nema nikoga da zaustavi te ljude. Prekljinjem vas da pričamo o tome. Nemojte šutjeti dok djeca umiru svaki dan. Molim vas da nam pomognete. Putine, prestani", objavio je nedavno Zinčenko.

Top Komentari

E.Car
Hebi i matera, mala!!! Tako treba. Siledžija razumije samo jezik sile!!!
4 1
Mepa
Ovi ukrajinski igraci sve ko fol patriote druze da si patriota bio bi na prvoj liniji. Ko braca Klicko ko fol na ratistu. Frajeru se vidi da je fino obrijan, naspavan odmoran. Propaganda sve samo sirotinja tamo gine kao i svugdje u svijetu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi