Kome i zašto ovo treba!? Mučen i ubijen jedan od najboljih sportista Ukrajine
Foto: Facebook - Sergey Pronevich

Pronađeno njegovo tijelo

Kome i zašto ovo treba!? Mučen i ubijen jedan od najboljih sportista Ukrajine

Eldar Ganibegović

U Ukrajini je mučen i ubijen jedan od najboljih ukrajinskih sportista, Sergey Pronevich.

Potvrdila je to na svom Facebook profilu Lana Vetrova, voditeljica Nacionalnog registra rekorda u Ukrajini.

"Kao i sve ljude, šokirala me strašna vijest o mladiću iz Sumske oblasti kojeg je mučila i ubila ruska vojska. Njegovo tijelo pronađeno je nakon oslobođenja Boromlija, sedmicu nakon njegovog nestanka.

Nevjerovatno je teško pisati o tome, ali ispostavilo se da je to bio rekorder Ukrajine Serhiy Pronevych. Njegov neprevaziđeni rekord upisan je u Nacionalni registar rekorda 2019. godine - u punoj vojnoj opremi, Sergej je istrčao maraton za 4 sata i 36 minuta. Najbolji ljudi zemlje, boja i nada nacije, zgaženi su prljavim čizmama...

Mučenje se smatra zločinom čak i tokom rata. Tužilaštvo je povodom ove činjenice pokrenulo krivični postupak (član 438. Krivičnog zakonika). Maksimalna kazna prema ovom članu je doživotni zatvor. I vjerujem da će doći vrijeme i svaki od ovih zločinaca će biti odgovoran za Serhijevu smrt - pred sudom, pred Ukrajincima i pred Bogom.

Vječna slava heroju", napisala je Vetrova.

Top Komentari

Mirsad1705
Ne kaže se "u punoj vojnoj municiji", već u punoj vojnoj opremi! Dajte bar malo unesite profesionalnosti u članke koje objavljujete, nemojte raditi samo "copy - paste"!
4 0
Gvardijan
Ne znam da li je tekst ispravljan ali sada pise u punoj vojnoj opremi.U svakom slucaju pokoj dusi hrabrom sportisti koji je zvjerski ubijen.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi