Vučinić ima velikih problema u Italiji, sud mu zaplijenio imovinu u vrijednosti od 5.8 miliona eura

Osumnjičen za utaju poreza

Vučinić ima velikih problema u Italiji, sud mu zaplijenio imovinu u vrijednosti od 5.8 miliona eura

E. Čaušević

Crnogorski fudbaler Mirko Vučinić našao se u centru pažnje italijanske javnosti, ali ne zbog fudbala.

Vučinić je veći dio svoje karijere proveo u Italiji gdje je nastupa za Lecce, Romu i Juventus. Karijeru je završio prije dvije godine nakon što je nastupao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u dresu Al-Jazire.

Ovaj 36-godišnji Crnogorac se našao u centru pažnje, ali ne zbog fudbala. Italijanski mediji objavili su danas da je Vučinić u velikim problemima sa zakonom na Apeninima.

Naime, poreske vlasti pokrenule su istragu protiv Vučinića koji je osumnjičen da je utajio porez u vrijednost od 5.8 miliona eura. On se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al-Jaziru.

Kako piše La Gazzetta dello Sport on je morao platiti porez u godinama dok je igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a konačna suma je čak 5.8 miliona eura.

Sud u Rimu prihvatio je zahtjev tužioca i zaplijenio je imovinu bivšeg igrača u vrijednosti od 5.8 miliona eura dok ovaj postupak ne bude završen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi