A u fudbalu ništa novo: Francuska zvijezda optužena za silovanje

Wissam Ben Yedder na udaru

A u fudbalu ništa novo: Francuska zvijezda optužena za silovanje

Eldar Ganibegović

Nakon što je već dugo predmet istrage navodnog silovanja zvijezda PSG-a Achraf Hakimi, sada je još jedan igrač iz Ligue 1 optužen za istu stvar.

To je Wissam Ben Yedder, kapiten AS Monaca i jedan od najboljih francuskih napadača posljednjih godina. 

Francuski novinari saznaju da je Ben Yedder, koji je na proljeće osuđen na godinu dana zatvora sa suspenzijom, zbog utaje poreza, ponovo u problemu sa zakonom.

Dvije mlade žene, starosti 19 i 20 godina, podnijele su krivičnu prijavu na ime Bena Yeddera i njegovog brata. Njih dvojicasu optuženi da su ih prisiljavali na seksualne odnose, uprkos nekoliko odbijanja.

Čin se navodno dogodio 10. jula, dok su sva četvorica bila u alpskom selu Beausoleil. Francuske vlasti su pokrenule istragu, dok fudbaler još nije ponudio nikakvu reakciju.

Vidjet ćemo kako će se sve završiti, no definitivno se mora priznati da je optužbi za silovanje među fudbalerima sve više.

Oglasi

Upravo prije nekoliko dana jedan se francuski fudbaler nakon godina mučenja riješio optužbi i postao je slobodan čovjek, a u pitanju je Benjamin Mendy.

Manchester City ga je suspendovao u septembru 2021. godine nakon što je optužen za silovanje, no sada je sve iza njega.

Porota u Chester Crown Courtu jučer u popodnevnim satima ga je oslobodila nakon tri sata vijećanja.

Suočio se s ponovljenim suđenjem po jednoj tački optužnice za silovanje i jednom u pokušaju silovanja. Sada je slobodan čovjek, ali bez kluba nakon što mu je krajem juna istekao ugovor s Manchester Cityjem.

Francuski reprezentativac oslobođen je drugih seksualnih delikata u prethodnom sudskom procesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi