"I šta sad? Ko će ovom čovjeku vratiti život, karijeru? Ko će odgovarati za sve?

Memphis Depay o Benjaminu Mendyju

"I šta sad? Ko će ovom čovjeku vratiti život, karijeru? Ko će odgovarati za sve?

Midhat Šljivak

Benjamin Mendy (28) oslobođen je optužbi za silovanje. Dvije godine je francuski fudbaler prolazio kroz apsolutni haos i mnogi su ga unaprijed osudili. Ipak, danas je proglašen nevinim i slobodan je čovjek, a nepravda prema Mendyju boli i nizozemskog fudbalera Memphisa Depaya koji se pita ko će sada vratiti život ovom momku.

Benjamin Mendy je prošao kroz pakao u prethodne dvije godine. Optužen je za brojna silovanja i pokušaje silovanja, ali je engleski sud odlučio da je nevin po deset tačaka.

Mendy je od danas potpuno slobodan čovjek. Ipak, niko mu ne može vratiti prethodne dvije godine, mjesece provedene iza rešetaka, te ukaljano ime i uništenu fudbalsku karijeru.

Nakon što je francuski fudbaler oslobođen odlučio se oglasiti nizozemski fudbaler Memphis Depay koji se s pravom pita ko će sada stati na stranu Benjamina Mendyja.

"Sve optužbe su odbačene i šta ćemo sad? Ko će pomoći ovom bratu da zaliječi rane? Ko će odgovarati za štetu i kaljanje časti? Ko će mu vratiti karijeru?", piše Depay i nastavlja:

Oglasi

"Potrebno je mnogo godina da se postane profesionalac i šta sad? Nikad se nisam želio doticati ove teme jer nisam znao sve detalje, ali razgovarao sam s njim jednom dok je bio iza rešetaka, a i igrao sam protiv njega. Nisam vidio zlo u očima ovog čovjeka."

"Ne možemo dopustiti da se ovakve stvari dogode nama sportistima. Ko će stati uz nas kada nam je to potrebno i kada je šteta već učinjena? Ljudi, ne okrećite glavu", poruka je Memphisa Depaya.

Mendy je već dvije godine izvan fudbala i pitanje je hoće li nastaviti karijeru nakon svega što se desilo.

On će za nekoliko dana proslaviti 29. rođendan i sigurno da u njemu još ima kvaliteta jer nije uzaludno prethodnih šest godina nosio dres Manchester Cityja. Ovaj francuski fudbaler je nastupao još za Monaco, Marseille i Le Havre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Francuske Mendy je odigrao 10 u takmica i član je selekcije koja je 2018. godine osvojila Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

user1574859714
A kako bi drugacije dokazali da je nevin nego putem suda. Sta je trebalo pustiti ga da igra i da mu se sudi. E bas mi je zao Depaya i sportista koji zaradjuju ogroman novac.
0 1
epa
Morat će mu neko platit plate iz ugovora a onda put Arabije...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti