U Hrvatskoj ruke vezane, u BiH može sve: Nova afera je dokaz koliko je moćan Zdravko Mamić!
Foto: Cropix

Obilato koristi svoju moć u Hercegovini

U Hrvatskoj ruke vezane, u BiH može sve: Nova afera je dokaz koliko je moćan Zdravko Mamić!

Admin Čaušević

Moć Zdravka Mamića u Hrvatskoj i Dinamu je praktično na izdisaju, dok je u Hercegovini sve snažnija što potvrđuje i nova otkrivena afera. 

Tokom sedmice dva čovjeka odana Mamiću su napustila Dinamo, sve je to došlo nakon sjednice Skupštine na kojoj je Mirko Barišić uspio okupiti kvorum.

Otkaze su dobili Marijan Vladk bivši golman i nekadašnji glavni skaut Modrih te Jozo Bandić, dugogodišnji trener u omladinskim kolekcijama najuspješnijeg hrvatskog kluba.

Za odlazak sa Maksimira ljudi odani Mamiću će dobiti otpremninu u visini tri mjesečne plate, ali ono što će više zaboliti bjegunca od hrvatskog pravosuđa je činjenica da je njegov utjecaj postao značajno slabiji.

I dok postepeno diže ruke od Dinama svjestan da ne može ništa poduzeti, Mamić širi svoje poslovno carstvo i to po Hercegovini, svom novom domu.

Oglasi

Mamić je prošle godine putem svoje firme Plavo sunce kupio oko 100 dunuma zemljišta na području Čapljine, a sada je na vidjelo isplivala nova afera.

Naime, kako je otkrio portal Hercegovina.info Mamićeva fima je kvadratni metar zemlje plaćala po 3 KM, odnosno višestruko manje više nego obični građani ili poslodavci.

Ko želi u mjestu Zvirovići pored Čapljine kupiti državno zemljište onda kvadratni metar mora platiti po 11 KM, dok je cijena za poslovne subjekte 23 KM.

S obzirom da uživa podršku lokalnih političkih moćnika teško da će ova afera naštetiti Mamiće i poremetiti njegove planove vezane za solarnu elektranu.

Tokom cijelog života Mamića prate neke afere, a kako to obično biva druga strana je ta koja izvuče deblji kraj.

Istovremeno zahvaljujući znatno mlađoj novoj djevojci 63-godišnji Mamić u Hercegovini prožiljava novu mladost pošto je u vezi sa 36-godišnjom Jelenom Planinić.

Top Komentari

velez mo
Ziv,zdrav i sretan bio MAJSTORE u nasoj Hercegovini i zaradio jos koju Stotinu miliona,nisu te znali CJENITI.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi