Najveća stipsa na svijetu je na vrhunski način izradila čuvenog Zdravka Mamića
Zdravko Mamić je napravio 'tonu' vrhunskih transfera, ali Daniel Levy je čovjek koji mu je ostao u pamćenju (Foto: Reuters / AP)

Daniel Levy naplati apsolutno sve

Najveća stipsa na svijetu je na vrhunski način izradila čuvenog Zdravka Mamića

Midhat Šljivak

Zdravko Mamić je bez ikakve dileme jedan od najvećih fudbalskih radnika iz regiona. Zagrebački Dinamo je pod njegovim vodstvom pravio nevjerovatne transfere, a sarađivao je i s najvećom stipsom u svijetu fudbala, šefom Tottenhama Danielom Levyjem.

Daniel Levy važi za popriličnu stipsu u svijetu fudbala. Vlasnik Tottenhama izuzetno je čvrst kada su pregovori o transferima u pitanju, pa često rivali odustaju od skoro završenih poslova.

Imao je Levy posla s brojnim velikim imenima svjetskog fudbala. Mnoge je nervirao i iritirao, a uspio je čak u jednom trenutku izraditi i Zdravka Mamića.

Nekadašnji čelnik zagrebačkog Dinama ispričao je anegdotu s Levyjem koji mu je naplatio pet dresova Luke Modrića koje mu je ovaj tražio za uspomenu.

"Nemoguće je tvrd pregovarač. Došao sam u London i želio sam pet Modrićevih dresova da imam za uspomenu. Nisam razmišljao o plaćanju. Meni je normalno pokloniti dres. Kada je došao novac za Modrića u Zagreb, bilo je oduzeta cifra za pet dresova", otkrio je Zdravko Mamić.

Oglasi

Daniel Levy je već 23 godine na čelu Tottenhama i poznat je kao čovjek koji nema pardona prema bilo kome (Foto: EPA)

Mamićeve riječi potvrdio je i legendarni Sir Alex Ferguson. On je imao posla sa šefom Tottenhama u pregovorima oko dolaska Dimitra Berbatova na Old Trafford.

"Pregovaranje s Levyjem je bilo bolnije od moja transplantacije kuka", rekao je Sir Alex koji je na kraju uspio kupiti bugarskog napadača.

Levy je vlasnik Tottenhama već 23 godine. Iako važi za veliku stipsu i krticu uložio je solidan novac u klub, ali nažalost, trofeji su izostali i osvojen je samo Liga Kup 2008. godine.

Ove sezone Levy je donio ogromnu odluku. Bayernu je prodao Harryja Kanea za ukupno 110 miliona eura i uspio je napraviti pravu dramu od transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kane je dugo čekao da poleti prema Minhenu. Levy je pokušavao izvući što više novca, no na kraju je dogovor došao na 110 miliona eura.

Top Komentari

plemic
mamić je poznat po balkanskoj širokogrudnosti i gostoprimstvu, a nije on naguž3n nego modrić.
0 1
stranputica
Pa dragi moj Zdravko, ima i većih baraba na ovom svijetu od tebe :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi