Ibrahimović ranije otkrio koliko novca ima: "Ako mi ko šta kaže, ubit ću ga!"

Kaže da posjeduje i ostrvo

Ibrahimović ranije otkrio koliko novca ima: "Ako mi ko šta kaže, ubit ću ga!"

A. Čaušević

U bogatoj karijeri Zlatan Ibrahimović je igrao za niz evropskih velikana i zaradio ogroman novac.

Gdje god igra Zlatan Ibrahimović želi da je glavni i to svima jasno da do znanja. Potvrda toga je i priča njegovog bivšeg saigrača Joao Pedra iz LA Galaxyja.

Pedro je ispričao neke od detalja iz svlačionice prema kojim mu vrijeđanje saigrača nije bila strana pojava jer ga je zanimao samo uspjeh.

U jednom trenutku Ibrahimović je ušao u svlačionicu te je počeo galamti na sve saigrače, vrijeđati ih i psovati zatim je rekao nešto što će se dugo pamtiti.

[instagram] https://www.instagram.com/p/CbC6YsLsD4j/[/instagram]

"Imam 300 miliona na računu i privatno ostrvo, a vodje nisam da se sunčam ili da posjećujem Hollywood. Ovdje sam da pobjeđujem", bile su Zlatanove riječi.

Oglasi

Kada je stigao u LA Galaxy je bio 13. na tabeli, odlučio je da postroji saigrače u svlačionici i poručio im da od svih očekuje mnogo više.

"Ako mi neko nešto od vas kaže, ubit ću ga", bila je završna rečenica žestokog govora iz svlačionice.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CK_9t4pnd6m/[/instagram]

Od tada se igra LA Galaxyja značajno popravila, a Ibrahimović je na 58 utakmica za ovaj tim postigao 53 gola.

Svakako najviše pažnje iz priče koju je ispričao Pedro privači podatak o Zlatanovom bogatstvu te se može reći da Ibra nije teka tako bubnuo cifru.

Oglasi

Gdje je god igrao Ibra je bio odlično plaćen, pa se iznod od 300 miliona eura čini sasvim tačnom ili približno tačnom cifrom.

Poznato je od ranije koliko legendarni napadač voli novac. O tome je svojevremeno govorio njegov bivši saigrač Gerard Pique.

"Zlatan je tip koji voli novac više od bilo čega na svijetu. Jednom nam je rekao da novac nije najvažnija stvar na svijetu. Ništa nismo govorili, a onda je on završio: "Imati mnogo novca je najvažnija stvar".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUknJjiMoFC/[/instagram]

Ibrahimović je čim je došao do prve krupnije zarade poslije transfera u Ajax kupio prije skoro 20 godina kupio skupocjenog Ferrarija kako bi osvojio svoju današnju suprugu Helenu Seger.

Ne računajući sponzorske ugovore Ibrahimović je do sada samo od plata zaradio preko oko 500 miliona eura. Najviše je na njegov račun uplatio PSG, oko 50-ak miliona i to u periodu od 2012. do 2016. godine.

Očekuje se da uskoro potpiše novi ugovor sa Milanom prema kojem bi trebao zarađivati "simboličnih" 2.5 miliona eura po sezoni i to sa 42 godine starosti.

Top Komentari

Husrefbeg22
Ja levata od covjeka. Dzabe pare kad mozga nejma!
1 4
Medo-Brundo
Vodje
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi