Neko je i Zlatanu stao na crtu: Ibrahimovića patosirao 30-ak centimetara niži "mangup"

Bez bilo kakvog straha

Neko je i Zlatanu stao na crtu: Ibrahimovića patosirao 30-ak centimetara niži "mangup"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović nikad nije bježao od problema.

Šveđanin bh. korijena je odrastao u siromašnom okruženju i tokom odrastanja je naučio da se bori za svaki komadić hljeba što je tokom karijere prenio i na teren.

Gdje je god igrao uvijek bi bio sklon incidentima u kojim bi nastojao da demonstrira svoju snagu, tačnije nikad ne bi dao nekom da mu stane na crtu.

Međutim, koliko god Ibrahimović bio fudbalski mangup, na terenu se pojavi neko veći koji pred Zlatanom djeluje neustrašivo.

Kako Ibrina karijera traje duže od dvije decenije dosta je igrača s kojim se Ibrahimović posvađao na terenu, ali samo jedan ga je uspio ''patosirati".

Bilo je to krajem 2013. godine kada je Ibrahimović nastupao za PSG, a izvukao je deblji kraj u duelu sa omalenim Riom Mavubom

Iako je razlika između njih skoro 30 centimetara Mavuba je hrabro stao pred Zlatana, uhvatio za lice i odgurnuo toliko snažno da je napadač pao na pod.

Zlatan tada nije ni smio pisnuti Mavubi već je svoju pravdu počeo tražiti kod sudije, a obojica igrača su završila sa žutim kartonom.

Mavuba je većinu svoje karijere proveo u Lilleu čiji je dres nosio devet godina uz jednogodišnju posudbu u Villarrealu. U penziji je već četiri godine, a jedno vrijeme je bio i A reprezentativac Francuske.

Top Komentari

Gr0hot
ne mogu vjerovat sta citam
5 0
user1655811051
Izmisljotine i lazi, tako se ne postaje novinar. Ibrahimovic nikada nije dobio batine od nikoga na terenu,sa mavubiem bila je epizoda ali Ibra je dopustio da ga ovaj gurne kako bi dobio crnac crveni karton, e sada autor ovoga bi mogao imati velikih problema jer ibra nije bio siromasan nikada.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi