Pred Zlatana Ibrahimovića bacili koru hljeba, on je momentalnom reakcijom pokazao svoje pravo lice!

Šveđanin bh. korijena je uvijek u centru pažnje

Pred Zlatana Ibrahimovića bacili koru hljeba, on je momentalnom reakcijom pokazao svoje pravo lice!

Admin Čaušević

Ako neko zna kako je odrasti u teškim uslovima na ivici gladi onda je to Zlatan Ibrahimović. U djetinjstvu se svakodnevno borio da zadovolji potrebe svog želudca, dok danas kad je već u fudbalskoj penziji praktično ima sve što poželi. 

Ibrahimović je svoju itekako uspješnu karijeru okončao u maju, a tokom 20-ak godina igranja na fudbalskim terenima prošao je sve i svašta. Od svađa sa sudijama, saigračima, protivnicima, pa i navijačima.

Gdje bi god igrao uglavnom je bio najveća zvijezda svoje ekipe te automatski i meta za protivničke navijače. U Italiji su ga vrlo često nazivali ciganom, pogotovo na gostovanjima.

Ipak, dok je igrao u Francuskoj suočio se sa neobičnom situacijom. Nije strano da gledatelji gađaju igrače na terenu raznim predmetima, ali ni sam Zlatan nije mogao zamisliti šta će ga zadesiti.

Naime, tokom jedne utakmice PSG-a Šveđanina bh. korijena su ni manje ni više gađali korom hljeba. A Zlatan je tada oduševio svojom reakcijom.

Oglasi

Kada je komad hljeba pao pored napadača, on se sageo otkinuo nekoliko komadića te ih pojeo i nastavio meč kao da se ništa nije desilo.

Ovo je samo jedan od velikog broja primjera s kakvim situacijama se znao Ibrahimović suočiti tokom igračkih dana gdje je pored PSG-a nastupa još za Manchester United, Juventus, Inter, Milan, Barcelonu...

Svima je poznato da je Ibrahimović zajedno sa svojim ocem Šefikom i majkom Jurkom imao teško djetinjstvo. Upravo iz tog razloga u njegovom domu važi jasno pravilo, a to je da frižider uvijek mora biti pun.

"Moje djetinjstvo je bilo zaista teško, odrastao sam u imigrantskom naselju u Malmou, na jugu Švedske, okružen siromašnim imigrantima iz Jugoslavije, Somalije, Turske i Poljske."

"Roditelji mi nisu puno pomogli, a osjećaje su rijetko pokazivali. Bili smo užasno siromašni, nismo sebi mogli priuštiti ništa. Frižider je stalno bio prazan, sjećam se da smo često bili gladni", ispričao je Zlatan svojevremeno.

Danas kad je okončao fudbalsku karijeru Ibrahimović raspolaže sa bogatstvom od oko 200 miliona eura, njegovim sinovima Vincentu i Maximilianu sigurno nikad ništa neće faliti u životu.

Top Komentari

Convict
Fol gospodar svijetova a mis mali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi