Dječak od 15 godina mrtav ozbiljan na prvom treningu, a pored "more" novinara, skauti, zaštitari...

Sin legende

Dječak od 15 godina mrtav ozbiljan na prvom treningu, a pored "more" novinara, skauti, zaštitari...

Edmir Škorić

Mnogi pripadnici medija, agenti i skauti bili su na na treningu mlade švedske reprezentacije, kojeg su čak osiguravali zaštitari.

Na treningu U15 reprezentacije Švedske nezapamćen broj osoba koji su došli zbog sina Zlatana Ibrahimovića, no rečeno je novinarima da dječak neće davati izjave za medije.

Nikada prije nije bilo ovolikog interesa za trening neke mlade reprezentacije, pišu Šveđani. Svi su nestrpljivo čekali bilo kakvu ekskluzivu vezanu za mladog Zlatanovog sina Vincenta Segera, koji je djelovao mrtav ozbiljan, iako je jasno "gorio u sebi".

On je član akademije Milana, bivšeg kluba slavnog oca, a sada se sprema i za prve mečeve u dresu Švedske.

"Mediji s njim ne smiju razgovarati. Kolektivna je procjena da ne bi trebao biti dostupan medijima. Trebao bi dobiti što prirodniji ulazak u ovo okruženje", kaže portparolka Švedskog fudbalskog saveza Petra Thoren, koja ipak otvara mogućnost razgovora s ostalim igračima.

Oglasi

U Švedskoj se raduju što će ponovo u dresu nacionalne vrste gledati Ibrahimovića, iako jasno teško je znati kakvu će karijeru imati veznjak koji ima tek 15 godina, ali s obzirom na to ko mu je otac, očekivanja su već sada velika.

Vincent Seger Ibrahimović je dobrim dijelom živio skriven od očiju javnosti, ali sada neminovno ulazi u centar pažnje cijelog fudbalskog svijeta.

Pored Vincenta, Ibrahimović ima još jednog sina Maximiliana, a ovo je prvi put da je jedan od njih doveden u kontekst igranja za reprezentaciju.

Njegov stariji brat Maximilian nastupa također za Milan, ali za U-18 ekipu slavnog italijanskog kluba. Igra na poziciji krilnog igrača i ove sezone je za juniorsku ekipu Milana odigrao pet utakmica i nije se upisao u strijelce.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njihov otac je bio jedan od najboljih napadača na svijetu, igrao za velike timove kao što su Ajax, Barcelona, Juventus, Milan, Inter, Manchester United, PSG... Penzionisao se, ali očekuje se da se vrati u Milan kako bi obnašao neku od važnih funkcija u njegovom najdražem klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi