Čovjek koji je obrukao Zlatana pred najljepšom ženom na svijetu: "Sjeo sam i uzeo svoj ključ..."

Mido ispričao nekoliko nevjerovatnih priča

Čovjek koji je obrukao Zlatana pred najljepšom ženom na svijetu: "Sjeo sam i uzeo svoj ključ..."

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović već godinama poznat je po svom arogantnom ponašanju na terenu, ali posebno i van njega. Međutim, čak je Zlatana jedan njegov saigrač uspio nadmašiti dok su igrali zajedno u Ajaxu gdje su bili odličan tandem i nerazdvojni prijatelji. No, jedna šala u restoranu pokazala je Ibrahimoviću ko je "gazda".

Sve to dešavalo se dok je Ibrahimović nosio dres Ajaxa u koji je stigao na ljeto 2001. godine iz Malmoa za skoro osam miliona eura, ali prva sezona za Šveđanina i nije bila za pamćenje, te je imao dosta problema da se uklopi u ekipu.

Njegovim saigračima nije se svidjelo njegovo arogantno ponašanje, a posebno što je htio da se sve vrti oko njega. U Ajaxu je morao da se dokaže na terenu što je i uspio kasnije da uradi, a u svemu tome posebno mu je pomogao jedan čovjek.

Riječ je o nekadašnjem egipatskom napadaču Midi koji je u Ajax stigao istog ljeta kada i Zlatan. Mido je tada imao svega 18 godina, ali već se ponašao kao velika zvijezda i rasipao se novcem kojeg je dobio od transfera što je tada bila poprilično velika suma.

Squawka News on Twitter: "Mido explains how he "almost killed" Zlatan  Ibrahimovic in dressing room row at Ajax - https://t.co/b927fhHiAS  https://t.co/EaHbddFaOq" / Twitter

Zlatan i Mido bili su nove okosnice Ajaxa, ali nisu se u početku najbolje slagali. Ipak, kasnije su "kliknuli" i postali veliki prijatelji, te su radili nevjerovatne ludosti u Amsterdamu.

Oglasi

Mido je nedavno gostovao u emisiji koju vodi također nekadašnji njihov saigrač Andy van der Meijde. Posebna tema bio je Ibrahimović s kojim je Mido imao poseban odnos, ali i dosta "luđi" od njega što zvučni nevjerovatno jer znamo kakav je Zlatan.

Najpoznatija priča je ona iz 2003. godine kada je Mido ljutito ušao u svlačionicu i počeo se svađati sa saigračima, a onda mu je Zlatan uzvradio. To se Egipćaninu nije svidjelo i gađao je Zlatana makazama i na svu sreću nije ga pogodio.

"Deset minuta poslije incidenta, otišao sam na tuširanje, a Zlatan je bio u džakuziju. Pogledali smo se i onda prasnuli u smijeh. Rekao sam mu 'Mogao sam da te ubijem, je l' znaš', a on mi je odgovorio kroz smijeh "Da, znam", ispričao je Mido prije nekoliko godina.

I Van der Mejide je pričao o tome i otkrio je da je tada Ronald Koeman rekao Midi da ide kući, ali ni slutio nije da će on spakovati kofer i otići u Egipat jer je za njega to bio dom.

No, ovaj put Mido je otkrio i nekoliko anegdota koje u javnosti baš i nisu poznate, a jedna je posebno sve nasmijala.

Oglasi

Mido je odmah nakon potpisa za Ajax kupio sebi nekoliko skupih automobila, a jednog od njih posudio je Zlatanu kada je imao spoj s jednom djevojkom. Otkrio je kako je Ibrahimovića posramio u restoranu u kojem su oni bili, te šta je uradio.

"Zlatan mi je rekao da ima spoj s nekom prelijepom djevojkom iz Švedske i htio je uzeti moje auto da je impresionira jer joj je rekao da zarađuje ogroman novac. Prije nego što sam kupio Ferrari imao sam BMW Z8 kao iz filma James Bond, a on je vozio tada je*enog Mitsubishija. Mijenjali smo auta i dogovorili da za dan ili dva mi vrati automobil", priča Mido i nastavlja.

BMW Z8 - Wikipedia

"Onda sam došao tu u grad i baš na ovom parkingu htio ostaviti automobil i vidio sam svoje auto tu. Znao sam da je Zlatan tu u jednom od restorana. Ušao sam unutra i Zlatan je sjedio pored nevjerovatno lijepe djevojke. Ključeve od automobila stavio je na stol. Samo sam ušao i sjeo pored njih".

"Na odlasku sam zamijenio ključeve i krenuo, a djevojka me pitala šta to radim. Rekao sam joj to je moje auto, a on vozi Mitsubishija. Trebao si samo vidjeti izraz na Zlatanovom licu tada".

Oglasi

Mido je na kraju otkrio i nevjerovatnu priču o tome šta su radili u noćnim satima na ulicama Amsterdama što je šokiralo i Van der Meijdea. No, objasnio je da su oni tada bili samo tinejdžeri koji su zaradili nevjerovatan novac i bahato se ponašali.

"Imali smo tada 18 godina i ogroman novac smo već zarađivali. Znali smo izaći u grad i taksijem smo se vraćali kući, a onda bismo pobjegli i ne bismo platili. Izašli bismo iz auta i bježali. Također, smo i bicikla koja su bila parkirana na ulicama znali bacati dole u kanal. Bili smo baš mladi i ludi".

@ajacied.ftbl Mido and Andy van der Meijde talking about Zlatan, Koeman and the cup final in 2002 😂 #footballtiktok #football #ajax #zlatan #koeman #mido #andyvandermeijde #worldcup #championsleague #fyp #xyzbca ♬ original sound - ajacied.ftbl ❌️❌️❌️

Mido nije ostvario karijeru koja mu se predviđala upravo zbog svog bahatog ponašanja, a od fudbala se oprostio 2013. godine nakon sezone u Barnsleyju iako je tada imao tek 30 godina.

Zanimljivo da je Zlatan stariji od njega dvije godine, a još uvijek je aktivan i igra iako ima 41. godinu. Karijere Zlatana i Mide se ne mogu porediti iako su tada mnogi smatrali da je Egipćanin dosta nadareniji od Šveđanina. No, Ibra je odrastao i uozbiljio se navrijeme, dok to Mido nažalost nije uradio kada je trebao.

Mido se posvetio nakon toga trenerskoj karijeri, a upravo jučer zvanično je izabran za novog trenera egipatskog Ismailyja.

Top Komentari

user1582456981
Dragi moji novinari da vas pitam jel moguce pronaci drugi naslov za neku vijest osim ovih obrukao ponizio ... Zar je sportski pisati poniziti obrukati oblatiti?? Cudu se cudim i vasim naslovima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi