Ibri je prva djevojka tražila 100.000 eura, odgovor je bio legendaran: "Slušaj, cvijete lijepi..."

Šveđanin bh. korijena težak na novcu

Ibri je prva djevojka tražila 100.000 eura, odgovor je bio legendaran: "Slušaj, cvijete lijepi..."

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović na najjačoj fudbalskoj sceni igra duže od dvije decenije i o njemu je ispričano mnogo anegdota. 

Ibrahimović je odrastao u siromašnom dijelu Malmea, četvrti Rosgengard. Imao je i teško djetinjstvo što je između ostalog rezultat i razvoda njegovih roditelja, oca Šefika i majke Jurke Gavrić.

Kao dječak žudio je za mnogim stvarima koje su imali njegovi vršnjaci zbog čega je tokom karijere naporno radio i u međuvremenu je stekao bogatstvo koje se procjenjuje na više od 200 miliona eura.

Proteklih dana društvenim mrežama se vrti Ibrina anegdota sa prvom djevojkom koju je imao kada je postao profesionalni fudbaler. Navodno je ona tražila Ibri 100.000 eura za proslavu vjenčanja, a dobila je legendarni odgovor.

"Moja prva djevojka kao profesionalnom fudbaleru mi je tražila 100.000 eura, kaže da je htjela da ide na vjenčanje u SAD. Rekao sam joj: 'Slušaj cvijetiću lijepi, prevari me, u redu je..", navodno je kazao Ibra te nastavio:

"Da sam ostao s njom, ona bi bila bogatija od Zlatana dok je nezaposlena. Budite pažljivi kada sa mnom raspravljate o novcu. Ja vladam, ako vam se ne sviđa, onda za mene niste dobri."

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/dddykool/status/1433314110804938753[/twitter]

I dok se još uvijek provjerava vjerodostojnost ove izjave da je Ibrahimoviću praktično novac najvažniji govori i izjava Gerarda Piquea dok su dijelili svlačionicu u Barceloni.

"Zlatan je tip koji voli novac više od bilo čega na svijetu. Jednom nam je rekao da novac nije najvažnija stvar na svijetu. Ništa nismo govorili, a onda je on završio: 'Imati puno novca je najvažnija stvar'", prenio je Pique Ibrine riječi.

Od ranije je poznata anegdota kako je Šveđanin bh. korijena pokušao da osvoji svoju današnju djevojku Heleni Seger s kojom je od 2002. godine.

Nakon što je došao do prve ozbiljnije zarade, a nakon transfera u Ajax prije skoro 20 godina, kupio je skupocjeni Ferrari kako bi tim automobilom osvojio 11 godina stariju Helenu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BhUIQd5g3Ex/[/instagram]

Prema zvanično dostupnim informacijama Zlatan i Helena još uvijek nisu u braku. Za skoro dvije decenije veze dobili su dvojicu sinova, Maximiliana i Vincenta.

Prije Helene Ibrahimović je bio u kratkoj vezei sa Marijom Olhage. Navodno su bili i zaručeni, ali su prekinuli zaruke. Spominjalo se da je 2002. godine imao aferu sa Erikom Johnson, tada glumicom i glamuroznim modelom, ali ta priča je u međuvremenu izblijedila.

Promo

Top Komentari

CrveniBar
Jeste vi novinari konji veci od ibrahimovica
4 2
Emin_Podzic
On je najgora licnost u fudbalu
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi