Alen Halilović: Igrao sam za Barcu, Milan i Dinamo, ostao mi je još samo jedan klub

Ostvario je mnoge želje

Alen Halilović: Igrao sam za Barcu, Milan i Dinamo, ostao mi je još samo jedan klub

Edmir Škorić

Alen Halilović, nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je ipak izabrao da igra za Hrvatsku iako je imao pravo nastupa i za naš nacionalni tim, trenutno igra u Nizozemskoj za Fortunu Sittart i mnogi su oduševljeni njegovim partijama ove sezone.

Ovaj 27-godišnji Hrvat već ima bogatu fudbalsku karijeru. No, ima li još snova? "Igrati u NBA, ako ću još rasti", odgovorio je kroz smijeh, a zatim misteriozno poručio:

"Igrao sam za tri moja omiljena kluba. Barcelona, ​​Milan, Dinamo Zagreb. Ostao je jedan. To je nizozemski klub, nadam se da ću jednog dana igrati za njega".

Ime je Halilović zadržao za sebe, no u Nizozemskoj pretpostavljaju da se radi o tamošnjem velikanu Ajaxu. Njega je nedavno hvalio Rafael van der Vaart, kojeg je Halilović svojevremeno naslijedio u HSV-u.

Upravo je Vaart rekao da bi Ajax trebao da potpiše Halilovića.

Oglasi

'Rafael je bio nevjerovatan igrač. Bio je bolji od mene, a ja vidim dosta zajedničkog. Činjenica da je tako pozitivan prema meni sada mi daje poticaj. Za mene je Ajax najveći klub u ovoj zemlji, historijski gledano. Trenutno im je teško sa mladom ekipom, ali uz jednu dobru utakmicu stvari mogu krenuti ponovo", dodao je.

Prema Van der Vaartu, Ajax bi stoga trebao brzo potpisati četvrtog Hrvata nakon Josipa Šutala, Jakova Medića i Borne Sose.

Sam Halilović ne želi da ide tako daleko. On trenutno uživa igrajući u Sittardu. "Tek sam počeo u Fortuni. Sretan sam ovdje".

On je 2014. kao jedan od najvećih talenata u Evropi stigao u Barcelonu, ali je ubzro posuđen Sporting Gijonu, pa je 2016. otišao u HSV.

Vratio se kasnije u Španiju i potpisao za Las Palmas, preselio se nakratko u Milan, pa igrao u Standardu i Heerenveenu, prije nego je u Engleskoj zaigrao za Birmingham i Reading. Nakon kratkog boravka u Rijeci, sada je u Fortuni. Osvrnuo se na ono što je prošao u Barceloni.

Oglasi

"Postojao je plan. Prve godine sam trebao igrati za Barcu B, jer je rezervna ekipa bila u Drugoj ligi i to je za mene bio dobar korak od adaptacije. Igrao sam utakmice i trenirao s prvom ekipom. Onda mi je nedostajalo malo strpljenja. Bio sam mlad i uvijek sam želio igrati. To mi je nedostajalo i pogriješio sam kada sam otišao iz Španije".

Nedostajalo mu je strpljenja prilagoditi se u Barceloni i biti važan, nešto što tada nije znao vidjeti i to bi promijenio: "Znaš kako je kad si mlad. Želiš ići punom parom, postići sve brzo i mislite da kada nešto ne ide dobro da gubite vrijeme. Varate se. Sada, sa 27 godina, vidim to drugačije. Imam više strpljenja i igram skromnije".

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, Alen Halilović upitan je je li ikada osjećao pritisak zbog usporedbi s Leom Messijem: "Ne, istina je da nije. I kažem vam, kad sam ja bio tamo, Messi mi je puno pomogao. Imao je jako dobar odnos sa igračima koji su dolazili. Svemu te je naučio na svakom treningu, nije bilo boljeg primjera. Zamisli da radiš s najboljim u historiji. Vidiš ga kako to radi na svakom treningu, kako nikad ne prestaje rasti. Gledajući ga u potpunosti na svakom treningu, pa zar postoji nešto bolje za jednog tako mladog igrača kao što sam bio ja?", pita se Halilović.

27-godišnji bivši reprezentativac Hrvatske je ove sezone upisao šest nastupa i dao jedan gol uz jednu asistenciju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rossoneri83sa
E jesi se naigro mašala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi