Znate li šta je Ronaldo sve radio da postane najbolji?

Trud se isplatio...

Znate li šta je Ronaldo sve radio da postane najbolji?

O. Lekić

Quinton Fortune, nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, otkrio je šta je sve radio Cristiano Ronaldo da postane jedan od najboljih u svom poslu. 

Portugalski reprezentativac je tokom svojih mladih dana na Old Traffordu vezivao tegove za zglobove kako bi poboljšalo svoju brzinu i tehniku. Uvijek je pokušavao da bude najbolji u svemu, a to je u razgovoru za britanske medije potvrdio je Quinton Fortune. 

"Cristiano Ronaldo je bio mršav i morao je da radi na svom tijelo kako bi se nosio sa drugim igračima u Engleskoj. Tokom treninga je volio da se zabavlja i sramoti svoje saigrače driblajući pored njih. Nikad ranije nismo vidjeli ništa slično njemu. Bio je opsjednut pokazivanjem svoje vještine, nevjerovatno je bio talentovan", izjavio je Fortune. 

Svaki trik bi prvo vježbao jako polako, a onda bi pokušao da ga izvede na trening mečevima. 

"Ako bi vidio da neko izvodi novi trik, uvijek bi mu prišao i pitao ga kako je to uradio. Onda bi ga uvježbavao sve dok ga ne bi najbolje izvodio. Ferguson ga je uvijek štitio", zaključio je bivši član Manchester Uniteda. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.