Bevanda najozbiljniji kadnidat za preuzimanje klupe futsal reprezentacije BiH

Poznato ime novog selektora?

Bevanda najozbiljniji kadnidat za preuzimanje klupe futsal reprezentacije BiH

E. Oštraković

Ivo Krezo podnio je ostavku na mjestu selektora futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, a najozbiljniji kandidat za novog selektora je Tomislav Bevanda.

Naime, nakon što se naša futsal reprezentacija nije uspjela plasiratu u Elitnu rundu kvalifikacija za Mundijal 2024. godine, Krezo je odlučio da ode.

U posljednjem susretu bh. futsalerima bila je ptorebna pobjeda protiv Češke od dva gola razlike, ali je upisan visok poraz od 5:1.

Tako su naši reprezentativci zauzeli treće mjesto u kvalifikacionoj grupi, a upisana su četiri poraza u četiri odigrana susreta.

Najveći uspjeh sa reprezentacijom ostvario je u martu iste godine, plasiravši se na EURO 2022, što je jedini nastup bh. futsalera na jednom velikom takmičenju.

Njegov nasljednik će najvjerovatnije biti bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih futsal igrača koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, Tomislav Bevanda.

On je u dosadašnjoj trenerskoj karijieri radio kao trener TSV Weilemdorfa u Njemačkoj sa kojim je osvojio titulu prvaka u sezoni 2018/2019.

Nakon toga preuzeo je ekipu Brotnja iz Čitluka, a kako sada stvari stoje najvjerovatnije će postati novi selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi