Cazin ili Tešanj: Sprema se sportski spektakl o kojem će se dugo pričati

Finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu

Cazin ili Tešanj: Sprema se sportski spektakl o kojem će se dugo pričati

Haris Zilić

Počinje večeras spektakl u još jednom sportu u Bosni i Hercegovini. U Cazinu se od 20 sati igra prvi meč finala doigravanja za ulazak u Futsal Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Domaća Bubamara će ugostiti FT Tešanj i to će biti pravi futsal spektakl u paklenoj atmosferi.

Cazin je u ranijim mečevima pokazao koliko voli Bubamaru i u svakom meču doigravanja dvorana "Salih Omerčević" je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

I večeras se sprema isto čak i više. Očekuje se da će u dvorani biti i preko 2.000 ljudi, a ništa manji spektakl neće biti naredne sedmice na revanš duelu u Tešnju.

U finalu su dvije ekipe koje su najviše pokazale u futsal sezone Prve lige FBiH.

Oglasi

Bubamaru su mnogi i prije početka vidjeli kao glavnog kandidata za plasman u Prmeijer ligu Bosne i Hercegovine jer u svojim redovima imaju nekoliko reprezentativaca, ali i pravih dokazanih fustal majstora.

Sa druge strane Futsal team Tešanj je napravio jednu lijepu priču, a za razliku od Bubamare u svojim redovima nemaju nijednog reprezentativca, ali mnogi futsal zaljubljenici za tešanjski klub vole reći da igraju "najluđi" futsal ove sezone.

Nema sumnje da nas čekaju dvije vrhunske utakmice, a atmosfera u doigravanju i euforija prije finala se rijetko viđa i u nekim mečevima za titule prvaka.

Prvi meč u Cazinu večeras će suditi Jasmin Ušanović iz Goražda i Anel Puce iz Mostara, dok je teći sudija Alen Sedrarević iz Viteza.

Delegat susreta u Cazinu je Mišo Slišković iz Novog Travnika, a posmatrač suđenja je Josip Marjanović iz Novog Travnika.

Cazin i Krajina su spremni za još jedan sportski spektakl o kojem će se sigurno pričati.

Kao što smo naveli na početku, Tešanj također sprema spektakl u revanšu i sigurno će ovaj finalni dvomeč poslati jednu prelijepu sprotsku sliku iz naše Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

enko
Na kojoj vam je listi posmatraca fudsal lige taj Marjanovic.odmahnu startu nije regularno.on je clan sudijskog komiteta nsfbih ali kod nas moze svasta pa i ovakvi slucajevi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi