Čulin Mlin u finalu doigravanja nakon pobjede protiv Neimaria u zeničkoj Areni
Klub iz Livna bio je uspješniji i u drugom meču, te se zasluženo plasirao u finale doigravanja za plasman u Premijer ligu BiH u futsalu

Polufinale doigravanja za ulazak u Premijer ligu u futsalu

Čulin Mlin u finalu doigravanja nakon pobjede protiv Neimaria u zeničkoj Areni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u zeničkoj Areni odigran uzvratni duel polufinala doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu u kojem su se sastali domaći Neimari, te ekipa Čulin Milin iz Livna. Kao i u prvom meču i večeras je pobjedu slavila ekipa iz Livna rezultatom 2:5, te se tako plasirala u finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH.

Nakon poraza u prvom meču u Livnu rezultatom 6:2, ekipa iz Zenice večeras je gajila nadu da mogu dostići četiri gola razlike, te se eventualno plasirati u finale. Domaćini su meč otvorili veoma dobro, nošeni sjajnom podrškom s tribina zeničke Arene, gdje je večeras bilo više od 1.000 gledalaca od toga i 20-tak navijača gostujuće ekipe. Nakon nekoliko sjajnih šansi domaće ekipe, gosti koriste grešku domaće ekipe te u 11. minuti preko Velida Pidre dolaze u vodstvo rezultatom 0:1. Tek što su izveli loptu s centra, domaći postižu gol za izjednačenje, a sjajan pogodak postigao je Amar Šišić za rezultat 1:1. Taj gol kao da je dao krila domaćoj ekipi, koji u 14. minuti preko Anela Dedića stižu do vodstva rezultatom 2:1. Pokušavali su domaći igrači postići još koji gol do kraja prvog dijela, ali gostujući golman sjajno je branio, te se na poluvrijeme otišlo prii vodstvu ekipe Neimari rezultatom 2:1.

U drugom dijelu se očekivalo da će domaći učiniti sve da postignu još tri gola i dostignu razliku iz prvog meča, ali gostujuća ekipa i danas je pokazala svoje kvalitete. Gosti preko sjajnog Pidre u 25. minuti stižu do izjednačenja 2:2. Novi šok za domaćine uslijedio je u 28. minuti kada je Nino Bandov postigao gol za vodstvo gostiju 2:3, te je tada bilo jasno da će gosti ostvariti plasman u finale doigravanja. Do kraja utakmice domaći su pokušali bez golmana sa igračem više u polju, ali gosti su svaku grešku kažnjavali. Do kraja utakmice Seldin Zatagić postigao je autogol za 2:4, a tačku na današnji meč postavio je sjajni Velid Pidro u 36. minuti za svoj treći gol i konačnih Neimari-Čulin Mlin 2:5.

Ekipa iz Livna tako se plasirala u finale doigravanja za plasman u Premijer ligu, gdje će igrati protiv pobjednika duela Željezničara i Čapljine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi