Da li su Melhera od reprezentacije udaljili putni troškovi ili pak nešto drugo?

Čudna situacija

Da li su Melhera od reprezentacije udaljili putni troškovi ili pak nešto drugo?

U nedjelju se u Bihaću okupila futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je sinoć igrala prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Makedonije koja je završila rezultatom 3:3, a još jedna utakmica na programu je večeras. 

Ipak, ovo okupljanje nije moglo proći bez problema. Goran Melher, još uvijek službeni trener vratara u reprezentaciji suočava se s vrlo čudnom situacijom. Melher je prije nekog vremena rodni Mostar zamijenio Njemačkom u kojoj živi i radi te je na vrijeme obavijestio NSBiH o promjeni adrese.

Međutim, mail koji je dobio iz Saveza sugerira to da su iz krovne kuće našeg nogometa Melheru bili voljni platiti samo troškove na relaciji Mostar-Bihać-Mostar. Mostar u kojem trener golmana naše reprezentacije ne živi više od pola godine. U međuvremenu je u stožer reprezentacije kao trener golmana stigao Antonio Vidović, još uvijek aktivni golman MNK Seljak iz Livna.

"Mene nije uvrijedilo to što ne žele da plate putne troškove", govori Melher za SportSport.ba i dodaje:

"Uvrijedilo me to što su prenijeli direktoru reprezentacije da ja ne želim biti u stručnom stožeru a ja službeni dopis za zadnja 3-4 okupljanja nisam ni dobio. I sad sam dobio poziv 3 dana prije okupljanja kao i službeni mail kordinatora Marka Zovke gdje piše da mi Savez neće snositi putne troškove od mog prebivališta i kluba već iz Mostara u kojem ne živim već neko vrijeme"

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Ja sam u toj reprezentaciji bio i igrač i trener te znam pravila kako se plaćaju putni troškovi. Ali nisu tu problem putni troškovi, pa vidite i sami tko je trener vratara sad umjesto mene, još aktivni vratar. Umjesto da je tu netko tko je zaslužio i zadužio reprezentaciju od bivših vratara. Dok su neki izbjegavali pozive za reprezentaciju i svašta radili da je unište,  ja sam se odazivao uvijek bio na raspolaganju kao sto sam i sada", rekao je Melher.

Top Komentari

dinas
Ne znam koje su zasluge Melhera koji je otvoreni nacionalista i koji je tu samo zato sto ga susjedna zemlja nece.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi