Krezo: Čestitam igračima, zasluženo smo prvi u grupi

Selektor futsal reprezentacije BiH

Krezo: Čestitam igračima, zasluženo smo prvi u grupi

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je tri ubjedljive pobjede na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Posljednja u nizu bila je nad Turskom protiv koje je naš nacionalni tim slavio rezultatom 7:2, a nakon večerašnje pobjede zadovoljstvo nije skrivao ni selektor Ivo Krezo.

“Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi večeras i na prvom mjestu u grupi. Zahvaljujem se i navijačima koji su došli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine da nas podrže. Opravdali smo ulogu favorita i zasluženo smo prvi. Večeras smo više rotirali igrače da vidimo na koga sve možemo računati i ubuduće. Mladi Prošić je iskoristio svaku minutu i sigurno je da će nam u budućnosti biti od velike koristi.”

U glavnoj rundi protivnici bh. timu biće Hrvatska, Rusija, a treći protivnik će biti poraženi tim iz sutrašnjeg meča Belgija-Švedska.

“U glavnoj rundi će Rusija biti favorit, a sa ostalim ekipama se možemo nositi. Biće teško, ali mi ćemo se potruditi da napravimo što bolji rezultat”, kaže Krezo.

Reprezentativac Dejan Pavlović se takođe obratio predstavnicima medija:

“Čestitke saigračima i stručnom štabu na ostvarenom rezultatu. Cijeli turnir smo odigrali kvalitetno. Navijači su nas nosili u sve tri utakmice. Sada moramo što bolje da se spremimo za glavu rundu gdje ćemo igrati protiv veoma jakih ekipa, i moraćemo naporno da radimo.

BiH je na turniru osvojila 9 bodova uz gol razliku 24:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi