Derbi prvenstva u Zenici: MNK "Neimari" dočekuje MNK "Željezničar"
Zeničani vjeruju da uz pomoć publike sutra mogu slaviti protiv lidera na tabeli

Duel dvije najbolje ekipe u ligi

Derbi prvenstva u Zenici: MNK "Neimari" dočekuje MNK "Željezničar"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Derbi 10. kola Prve futsal lige Federacije BiH i ujedno derbi prvenstva odigrat će se sutra od 20 sati u zeničkoj Areni "Husejin Smajlović".

Malonogometni klub "Neimari" iz Zenice ugostiće ekipu Željezničara iz Sarajeva. Biće to duel dvije najbolje ekipe u dosadašnjem dijelu lige. Gosti u Zenicu stižu bez poraza i s omjerom pet pobjeda i tri remija.

Na drugoj strani ekipa trenera Mersida Burekovića ima odličan učinak. Drugi su sa četiri pobjede, tri remija i sa jednim porazom. Jedini poraz bio je upravo od Željezničara u prvom dijelu sezone u Sarajevu rezultatom 2:1.

Trener Zeničana ima mnogo problema oko sastavljanje ekipe, ali vjeruje da će igrači dati svoj maksimum i slaviti pobjedu

„Na početku drugog dijela sezone pobijedili smo Drinu sa 7:3. Prošle sedmice igrali smo neriješeno 4:4 u gostima sa Žepčem. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom svoje ekipe. Dočekujemo ekipu Željezničara koji nam bježi tri boda. Imamo šansu da se izjednačimo na tabeli. Biće to derbi, a ovom prilikom bih pozvao zeničku publiku da dođe u što većem broju i da nam pomognu da ostvarimo pobjedu. Marljivo smo trenirali tokom sedmice i maksimalno spremni dočekujemo goste iz Sarajeva. Zbog povrede će izostati Amir Redžić, dok će zbog kartona izostati Seldin Zatagić, dok je Sulejman Salkić van države i neće biti na raspolaganju u ovom meču“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Mersid Bureković.

Kapiten i uzdanica trenera Nermin Pašalić pozvao je publiku da ih podrže u sutrašnjem derbiju

„U prvom dijelu lige odigrali smo dobro protiv Željezničara s ekipom koja je tek osnovana. Oni su jaki u prekidima i blokovima. Mi ćemo nastojati da odigramo što bolje. Igramo pred svojom publikom i s kvalitetnim timom, što smo potvrdili dosadašnjim rezultatima. Veliki motiv je igrati pred domaćom publikom. Atmosfera u timu je pozitivna i vjerujemo u povoljan rezultat“, kazao je Nermin Pašalić.

Predsjednik kluba osvrnuo se na organizaciju meča i dosadašnji rad kluba

„Pripreme za utakmicu su u završnoj fazi. U organizaciju je uključen veliki broj ljudi. Prošla utakmica je bila veoma posjećena, a nadamo se još boljem odzivu naših navijača, bez kojih ova priča ne bi izgledala ovako. Hvala, Gradskoj upravi, Gradonačelniku i gospodinu Ćazimu Huskiću koji nam pomažu u svemu“, istakao je Enes Kovačević, predsjednik MNK Neimari.

Utakmica 10. kola Prve futsal lige Neimari-Željezničar igra se sutra 15. februara od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi