Osam golova u mreži protivnika: FC Željezničar se plasirao u polufinale Kupa BiH
FOTO: Futsal klub Željezničar/facebook

Odigrali sjajan meč u Doboju

Osam golova u mreži protivnika: FC Željezničar se plasirao u polufinale Kupa BiH

H. Zilić

Kompletirani su učesnici polufinala futsal Kupa Bosne i Hercegovine. Posljednju kartu za plasman među četiri futsal kluba u državi izborio je Futsal klub Željezničar.

Željezničar je večeras u veoma efikasnoj utakmici u gostima sa 8:4 savladao FC Doboj.

Počelo je sjajno za goste već u drugoj minuti Karić pogađa za 0:1, a u petoj minuti Sipović pogađa za 0:2. Rapsodija gostiju iz Sarajeva nastavljena je u sedmoj minuti, za 0:3 siguran je bio Zeba, a Bašović u 13. minuti pogađa za 0:4.

Željezničar je totalno razbio domaćine u prvom poluvremenu. Zeba u 14. minuti svojim drugom golom pogađa za 0:5, a rezultat prvog poluvremena od 0:6 postavio je Hota golom u 15. minuti utakmice.

U nastavku nastavljena je goliajda, probudili su se i domaćini koji su uspjeli zabiti četiri gola, gosti su zabili još dva pogotka.

Oglasi

U 24. minuti Martić smanjuje na 1:6, a Karić svojim drugim golom na utakmici u 28. minuti pogađa za 1:7.

Nakon toga za pet minuta tri gola. Prvo je Buljubašić u 31. minuti smanjio na 2:7, a u 34. minuti Sarajlić pogađa za 2:8, da bi Kovačević u 36. minuti pogodio za 3:8. Konačnih 4:8 postavlja Martić svojim drugim golom u 40. minuti utakmice.

Plasman u polufinale futsal Kupa Bosne i Hercegovine ranije su obezbijedili KMF Radnik MD Shop Bijeljna i MNK Hercegovina Široki Brijeg, kao i MNK Bubamara Cazin.

Četvrtina finala futsal Kupa Bosne i Hercegovine:

FC Doboj - FC Željezničar (0:6) 4:8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti