Salines iz Sarajeva ide sa pobjedom u džepu

Tuzlaci napravili brejk

Salines iz Sarajeva ide sa pobjedom u džepu

E. Dindić

U prvoj polufinalnoj utakmici Premijer lige BiH u futsalu u Sarajevu sastali su se GFC Sarajevo i Salines iz Tuzle. Izuzetno zanimljiva i borbena utakmica na kraju pripala je gostima iz Tuzle rezultatom 3:1(3:1). 

Poveli su gosti iz Tuzle sa dva brza gola koje je postigao Deni Imširović već u drugoj minuti. Idući napad domaći sastav smanjuje na 2:1, preko Muanis Duvnjaka. Poslije toga bila je velika borba i taktičko nadmudrivanje, stvarale se prilike sa obje strane ali rezultat se nije mijenjao sve do 20. minute kada Davor Arnautović sjajno na drugoj stativi pronalazi Benjamina Avdića koji pogađa za 3:1.

Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu vidjeli smo veliku borbu,volju, želju i htijenje sa obje strane ali rezultat se nije mijenjao. Na kraju ostalo je 3:1 za Salines i sigurno veliku pobjedu, koja im daje priliku da uz eventualnu pobjedu na svom terenu u revanšu dvokorakom zakorače u finale prvenstva Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

user1604155860
Bravo Salines,bravo Davore Arnautovicu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi