U dvorani u Grudama u sekundi je sve stalo: Teška povreda igrača Željezničara, morao je na nosila

Nevjerovatno, bio je sam, a onda pao

U dvorani u Grudama u sekundi je sve stalo: Teška povreda igrača Željezničara, morao je na nosila

S. Mlaćo

U toku je zaostali meč 17. kola Premijer futsal lige naše zemlje između Hercegovine i sarajevskog Željezničara.

Ovaj meč je trebao biti odigran za vikend, ali je odgođen jer domaći zbog preregistracije igrača nisu imali dovoljan broj istih. Očekivali se da će gosti slaviti službenim rezultatom, ali nije se to desilo.

Zakazan je novi meč, večeras od 21:00 u Grudama, a vidjeli smo neželjene scene.

Naime, kod rezultata 2:2, teže se povrijedio jedan igrač gostiju. Radi se o Bakiru Hoti koji je nosilima iznesen iz dvorane, a čekaju se i zvanične informacije da li se radi o lomu noge, kao što se čini na snimku.

Hota je bio sam pred golom i kada je primio loptu, nezgodno je stao.

Ostao je ležati na parketu i jasno je bilo da se radi o težoj povredi, ali definitivno na bizaran način.

Oglasi

Svi su pritrčali članu gostiju i jasno je da sam meč i krajnji rezultat ide u potpuno drugi plan.

Sam trenutak pada možete pogledati u video prilogu...

Hota je svojevremeno nastupao na terenima Prve lige FBiH, a poznat je i kao sjajan futsaler.

Kada je rezultat u pitanju, poveli su domaći pogotkom Ćavara, da bi Željezničar izjednačio autogolom istog igrača. Za 2:1 je pogodio IVAN Ivanković, a Senahid Zeba vraća stvari na početak u 37. minuti.

Oglasi

Zanimljivo da je Željezničar imao žalbu zašto se ovaj meč ponavlja, ali Savez to nije uvažio.

"Odlukom NS/FS BiH utakmica između MNK Hercegovina i Futsal kluba Željezničar igrat će se u srijedu s početkom od 21:00 sati.

Podsjećamo, utakmica se trebala igrati u subotu, ali nakon dolaska naše ekipe u Grude započeto je kreiranje zapisnika od strane delegata NS/FS BiH te je ustanovljeno da MNK Hercegovina nije obavio preregistraciju igrača u Cometu (zvanični sistem NS/FS BiH). Pravo nastupa su imala samo četiri igrača Hercegovine.

Futsal klub Željezničar, ali i svi ostali klubovi Premijer futsal lige BiH, su na vrijeme izvršili preregistraciju.

Kada se očekivala odluka u službenom rezultatu 0:3 u korist Željezničara shodno propozicijama takmičenja, stigla je odluka da će se meč ponovo igrati što je, prema našim iskustvima, nezabilježeno u bh. futsalu.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Navodi se da grešku nije prouzrokovao MNK Hercegovina nego nadležni podsavez. Vjerovat ćemo našim sportskim prijateljima iz MNK Hercegovina da nije njihov propust i Futsal klub Željezničar će ispoštovati ovu odluku, kao i sve, NS/FS BiH, ali smatramo da je potrebno obavijestiti javnost o ovom rijetkom slučaju i da je počinjena nepravda prema kolektivu Futsal kluba Željezničar koji će tako morati u četiri dana dva puta putovati na utakmicu u Grude.

Svakako nismo ekipa koja želi pobjedu za zelenim stolom već isključivo na terenu, ali smatrali smo da su naši navijači zaslužili naš stav nakon ovih dešavanja.
Nadamo se da će sve proći u fair-play duhu i po svim propisima NS/FS BiH. Utakmica MNK Hercegovina - Futsal klub Željezničar direktno odlučuje o plasmanu na tabeli i plasmanu u play-off", naveli su prije par dana sa Grbavice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi