Razočarenje na Grbavici: "Ispoštovat ćemo odluku, ali nanesena nam je nepravda"
Zakazan je novi termin meča

Susret nije odigran, pa je zakazan novi termin

Razočarenje na Grbavici: "Ispoštovat ćemo odluku, ali nanesena nam je nepravda"

S. Mlaćo

Mnogo bure vidjeli smo u 17. kolu Premijer futsal lige naše zemlje. Duel Slobode Kompred i GFC Sarajevo obilježile su i ružne scene na terenu, čak se i publika našla u jednom trenutku na terenu, a gosti su slavili 7:6, te poslali Tuzlake u niži rang.

Jedan meč nije odigran. Radi se o duelu Hercegovine i Futsal Željezničar. Domaći su imali problema sa preregistracijom igrača, te je susret odgođen.

Očekivalo se da će Sarajlije slaviti 3:0 jer su domaći ti koji su napravili greške, ali to se na kraju desilo. Za danas je zakazan novi meč, pa će tim iz Sarajeva ponovo put Gruda.

Troškovi su naravno dupli, kao i sve ostale obaveze, ali za to niko i ne mari. Zbog toga su iz futsal Željezničar izdali saopštenje.

"Odlukom NS/FS BiH utakmica između MNK Hercegovina i Futsal kluba Željezničar igrat će se u srijedu s početkom od 21:00 sati.
Podsjećamo, utakmica se trebala igrati u subotu, ali nakon dolaska naše ekipe u Grude započeto je kreiranje zapisnika od strane delegata NS/FS BiH te je ustanovljeno da MNK Hercegovina nije obavio preregistraciju igrača u Cometu (zvanični sistem NS/FS BiH). Pravo nastupa su imala samo četiri igrača Hercegovine.

Oglasi

Futsal klub Željezničar, ali i svi ostali klubovi Premijer futsal lige BiH, su na vrijeme izvršili preregistraciju.

Kada se očekivala odluka u službenom rezultatu 0:3 u korist Željezničara shodno propozicijama takmičenja, stigla je odluka da će se meč ponovo igrati što je, prema našim iskustvima, nezabilježeno u bh. futsalu.

Navodi se da grešku nije prouzrokovao MNK Hercegovina nego nadležni podsavez. Vjerovat ćemo našim sportskim prijateljima iz MNK Hercegovina da nije njihov propust i Futsal klub Željezničar će ispoštovati ovu odluku, kao i sve, NS/FS BiH, ali smatramo da je potrebno obavijestiti javnost o ovom rijetkom slučaju i da je počinjena nepravda prema kolektivu Futsal kluba Željezničar koji će tako morati u četiri dana dva puta putovati na utakmicu u Grude.

Svakako nismo ekipa koja želi pobjedu za zelenim stolom već isključivo na terenu, ali smatrali smo da su naši navijači zaslužili naš stav nakon ovih dešavanja.
Nadamo se da će sve proći u fair-play duhu i po svim propisima NS/FS BiH. Utakmica MNK Hercegovina - Futsal klub Željezničar direktno odlučuje o plasmanu na tabeli i plasmanu u play-off.

Dakle, utakmica MNK Hercegovina - Futsal klub Željezničar igra se u srijedu u Grudama s početkom od 21:00 sati", stoji u objavi Futsal klub Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Željezničar je trenutno na sedmom mjestu tabele te ima 21 bod, a Herceovina je šestoplasirana i ima 22.

Na vrhu je usamljen Radnik MD Shop, dok u niži rang idu Brotnjo i Sloboda Kompred.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi