UEFA ažurirala poredak: Futsaleri BiH su sama "krema" evropskog futsala!

Veliki uspjeh

UEFA ažurirala poredak: Futsaleri BiH su sama "krema" evropskog futsala!

A. Čaušević

Futsaleri BiH su napravili značajan napredak na UEFA-inoj listi najboljih futsal reprezentacija Evrope.

Evropska krovna fudbalska federacije je ažurirala listu u nedjelju i BiH se nalazi u samoj "kremi" kada je u pitanju futsal na Starom kontinentu.

Naime, izbaranici Ive Kreze su trenutno osma futsal reprezetnacija u Evropi sa 1880,639 bodova te je ostvaren napredak u odnosu na posljednji poredak.

Ispred BiH su su same velesile futsalu poput Španije, Rusije, Kazahstana i Portugala koji su na prve četiri pozicije.

Od zemalja iz regiona Hrvatska je na petom mjestu, zatim slijede Azerbejdžan i Italija, iza BiH na devetom mjestu je Srbija, a top 10 zatvara Češka republika.

Bosna i Hercegovina kvalifikacije zatvara domaćim mečom protiv Srbije pa će taj meč biti važan i za ranking.

Pobjedom bi naši futsaleri ostali ispred istočnih komšija te samim tim bi imali bolji položaj u žrijebu za grupnu fazu Evropskog prvenstva.

Top Komentari

struja
Rusi i Kazanstanci imaju brazilce.
8 0
Mackintosh
Kad su ovi veliki smotani hadalji, bar da ovi nesto vrijede.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi