Futsal U-21 reprezentacija BiH ubjedljiva protiv Francuske

Prijateljska utakmica u Zenici

Futsal U-21 reprezentacija BiH ubjedljiva protiv Francuske

D. Kurbegović

Prošle sedmice seniorska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je dvomeč protiv Makedonije.Kada je u pitanju ovaj sport, N/FSBiH poduzeo je aktivnosti, te je oformljena i U-21 selekcija, koju također vodi selektor Boro Matan.

Prošle sedmice potencijalni reprezentativci su se okupili u Zenici s ciljem da se odaberu kandidati za dvomeč protiv Francuske u zeničkoj Areni. Prva od dvije utakmice protiv gostiju iz Francuske odigrana je večeras u Zenici, gdje su malobrojni gledatelji vidjeli zaista lijep futsal, sa mnogo lijepih akcija i ono zbog čega se i dolazi na utakmice golova.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji domaće selekcije, izabranici Bore Matana u vodstvo 1:0 su došli već u 2.minuti kada je pogodio Stefan Jokić. Povećanje prednosti naše selekcije došlo je minutu poslije, a strijelac za 2:0 bio je kapiten Marijo Aladžić. Gostujuća selekcija bila je u potpunom šoku, a to su ponovo kaznili domaći nogometaši golom u 4.minuti, a strijelac za 3:0 bio je Miljan Gutić. Do kraja poluvremena reprezentacija Bosne i Hercegovine postigla je još jedan gol, za 4:0 pogodio je Edin Muratović.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti, koji su u 23.minuti preko Mathieua smanjili prednost domaćina na 4:1. Nije to pokolebalo domaće igrače, koji su nastavili atakovati na gol gostiju, tako da je svoj drugo gol na utakmici a ukupno peti za domaću selekciju postigao kapiten Marijo Aladžić, igrala se 27.minuta, a rezultat je glasio 5:1. Šlag je došao na kraju, svoj treći gol, koji je ujedno bio i najljepši iz slobodnog udarca postigao je Marijo Aladžić za ubjedljivih 6:1. Francuzi su se potpuno raspali u finišu utakmice, tako da je gol za 7:1, a ujedno svoj drugi na utakmici postigao Stefan Jokić.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da su izabranici Bore Matana upisali i prvu pobjedu, sutra je od 18 sati planiran i druga prijateljska utakmica ovih selekcija u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti