Golać fizički napadnut, MNK Željezničar u velikim problemima

Suspenzija za Arnautovića i Alihodžića

Golać fizički napadnut, MNK Željezničar u velikim problemima

Adnan Beganović

MNK Željezničar u nastavku sezone mogao bi biti lišen usluga Kenana Arnautovića i Adnana Alihodžića.

Naime, pomenuti igrači su nakon prvenstvenog susreta između Salinesa i Željezničara navodno fizički napali sudiju Edina Golaća, pa su od Disciplinske komisije suspendovani do okončanja postupka.

MNK Željezničar i pomenuti igrači dužni su dostaviti očitovanje vezano za incident, a na nekoj od narednih sjednica Disciplinska komisija donijet će konačnu odluku vezanu za njihovu suspenziju.

"Suspenduju se shodno čl. 112. DP NS/FS BIH igrači MNK Željezničar Sarajevo, Kenan Arnautović(br.Comet 1090194) i Adnan Alihodžić (br.Comet 1090179), od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica do okončanja postupka, zbog izazvanog incidenta (fizički napad na sudiju Edina Golaća) po završetku prvenstvene utakmice 12. kola PFL BiH između MNK Salines Tuzla – MNK Željezničar Sarajevo (9:6) odigrane 17.02.2018. godine u Tuzli", naveli su iz Disciplinske komisije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi