HFC Zrinjski: Uz podršku publike do trofeja Kupa Bosne i Hercegovine
U prostorijama Sportskog Saveza grada Mostara upriličena je press konferencija uoči finala Kupa BiH u futsalu.

Press konferencija uoči prve utakmice futsal Kupa BiH

HFC Zrinjski: Uz podršku publike do trofeja Kupa Bosne i Hercegovine

U prostorijama Sportskog saveza grada Mostara danas je upriličena press konferencija povodom sutrašnje utakmice finala Kupa Bosne i Herceogovine u futsalu u kojem će snage odmjeriti igrači HFC Zrinjski i MNK Kaskada.

Okupljenim novinarima obratili su se kapetan HFC Zrinjski Ivan Drežnjak i jedan od najboljih igrača kluba Josip Bošković. Prvi je riječ dobio kapetan Plemića Ivan Drežnjak:

"Bit će ovo potpuno drukčija utakmica od one od neki dan koju smo igrali u sklopu prvenstva. Ta utakmica nije imala nikakav značaj dok je ovo ipak finale Kupa. Što se mene osobno tiče, još sam u fazi povratka nakon teške ozljede. Vjerujem da ću biti potpuno spreman do play offa. Ova dva pogotka upravo protiv Kaskade mi mnogo znače u ovom procesu povratka" - rekao je kapetan Zrinjskog Drežnjak.

Najbolji strijelac kluba Josip Bošković se nadovezao:

"Jako poštujemo naše sutrašnje protivnike ali uz naš maksimalni trud i zalaganje te nadam se, punu dvorani, nadam se da smo kadri doći do pozitivnog rezultata. Pobijedili smo ih dva puta ove sezone ali unatoč tomu imamo jako veliki respekt prema njima, no sutra će se sve najbolje vidjeti na terenu".

Igrači Zrinjskog složili su se da će im najveća prijetnja doći od futsalera Kaskade Milanovića koji je nekoliko zadnjih sezona prvi strijelac lige.

"Kaskada je sjajan tim, no on je daleko najbolji igrač" - kazao je Drežnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Bošković priželjkuje utakmicu u kojoj Zrinjski neće primiti gol i mišljenja je kako bi s rezultatom od 1:0 ili 2:0 Zrinjski već položio jednu ruku na trofej namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine. Na kraju su se oba igrača Plemića složila da bi u sutrašnjoj utakmici puna dvorana bila šesti igrač te su pozvali svoje navijače da ispune dvoranu na Bijelom Brijegu.

Utakmica HFC Zrinjski - MNK Kaskada igra se sutra u 19h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti