MNK Hercegovina osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu
FOTO: MNK Hercegovina/facebook

Titula ide u Široki Brijeg

MNK Hercegovina osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu

Haris Zilić

Slavi se večeras na jugu naše zemlje u Širokom Brijegu. Futsaleri Hercegovine osvajači su Kupa Bosne i Hercegovinu za sezonu 2024/2025.

U revanš duelu finala, Hercegovina je u gostima u Bijeljini savladala Radnik MD Shop rezultatom 4:0.

Prvi meč na Pecari Hercegovina je također dobila rezultatom 4:3 i zasluženo su stigli do trofeja.

U Bijeljini sjajnu utakmicu odigrao je Darko Ivanković koji je postigao tri gola za tim iz Širokog Brijega u četvrtoj, 13. i 34. minuti utakmice. U strijelce se upisao i Ćavar u 38. minuti susreta.

Na kraju utakmice veliko slavlje za Hercegovinu za koju sezona nije završena.

Tim iz Širokog Brijega može doći i do duple titule, a u finalnoj seriji play-offa Prmeijer lige BiH vode 2:0 u pobjedama protiv GFC Sarajevo.

Oglasi

Ekipa koja u finalu dođe prva do tri trijumfa osvojit će titulu prvaka Bosne i Hercegovine u futsalu.

Druga utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu:

KMF Radnik MD Shop - MNK Hercegovina 0:4 (/Ivanković D. 4', 13', 34', Ćavar 38')

KMF RADNIK MD SHOP: Ružičić, Pavlović, Arnautović, Marinković, Pavić, Bećirović, Jovanović, Grujičić, Trifković, Arsenović, Miljković, Isanović, Rakić S., Rakić N.

MNK HERCEGOVINA: Rašić, Ivanković I., Marić, Ćorluka, Peko, Marušić, Brzica, Mikulić, Penava, Ivanković D., Ćavar, Zelenika, Gašpar, Zovko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi