Sjajan futsal na Pecari: Hercegovina savladala Radnik u prvoj utakmici finala Kupa BiH
FOTO: MNK Hercegovina/facebook

Gledatelji vidjeli sedam golova

Sjajan futsal na Pecari: Hercegovina savladala Radnik u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Haris Zilić

U subotu večer u Širokom Brijegu u dvorani Pecara u sjajnoj atmosferi predoko 1.500 gledatelja odigrana je prva utakmica finala Futsal kupa Bosne i Hercegovine između Hercegovine i Radnik MD Shopa iz Bijeljine.

MNK Hercegovina iz Širokog Brijega nastavio je sa sjajnom sezonom gdje imaju priliku da dođu i do duple titule.

U prvoj utakmici finala Kupa sinoć su savladali goste iz Bijeljine rezultatom 4:3.

Gosti su dobro otvorili susret i povelo 0:1 u četvrtoj minuti pogotkom Pavića, a izjednačenje domaćinima donosi ove sezone sjajni Ćorluka golom za 1:1 u 12. minuti utakmice.

Nakon toga dvije minute ludila na Pecari, Hercegovina u dvije minute postiže dva gola. U 17. minuti Gašpar pogađa za 2:1, a minut kasnije Ivanković za 3:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme 4:1 za Hercegovinu, a strijelac je bio ponovo Ante Ćorluka, ovaj put u 23. minuti utakmice.

Oglasi

Kada se činilo da tim iz Širokog Brijega ide prema ubjedljivom trijumfu, gosti iz Bijeljine do kraja smanjuju rezultat.

Prvo je Pavić svojim drugim golom u 26. minuti smanjio na 4:2, a konačnih 4:3 postavio je Marinković u 40. minuti utakmice.

Revanš meč finala futsal Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu je naredni vikend u Bijelini.

Ovome dodajmo da u finalu play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovina, ekipa Hercegovine ima brejk protiv GFC Sarajevo i vode sa 1:0 u pobjedama nakon trijumfa u Skenderiji u prvoj utakmici rezultatom 8:4 nakon produžetaka, drugi susret se igra sredinom naredne sedmice na Pecari.

Finale futsal Kupa Bosne i Hercegovine, prva utakmica:

MNK Hercegovina - KMF Radnik MD Shop 4:3 (Ćorluka 12', 23', Gašpar 17', Ivanković 18'/Pavić 4', 26', Marinković 40')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi