U Vitezu će se konačno na sportskom događaju tražiti mjesto više: "Nadamo se iznenađenju"

Žele slaviti protiv komšija u veoma važnom meču

U Vitezu će se konačno na sportskom događaju tražiti mjesto više: "Nadamo se iznenađenju"

S. Mlaćo
Dugo u Vitezu jedan sportski događaj ne privlači toliki pažnju kao što je to nedjeljni meč Prve futsal lige grupa Centar između Viteza i zenički Neimara.

Komšije se itekako dobro poznaju, no prijateljstvo će u nedjelju sigurno ostaviti po strani.

Očekuje se ispunjena dvorana u Vitezu, te sjajan meč. KMF Vitez je trenutno na četvrtom mjestu, a Neimari su prvoplasirani.

Borba za mjesta koja vode u doigravanje za Premijer futsal ligu itekako traju, a bodovna razlika je veoma mala.

“Poslije utakmice sa Tešnjom i pobjede nad liderom naše grupe ekipa se sprema za Neimare koji nam dolaze u goste ovaj vikend.

Iako nismo opterećeni rezultatima svojim trudom i zalaganjem doveli smo se u poziciju da u meču sa Neimarima direktno odlučujemo putnika među prve dvije ekipe, a samim tim i približimo se play off-u, što nam je naravno i cilj.

Oglasi

Trenutno sam prvi strijelac ekipe i treći strijelac lige, a nadam se da ću niz nastaviti i protiv ekipe Neimara koje zaista respektujem, ali uz punu dvoranu u Vitezu nadamo se da će tri boda ostati kod nas“, rekao je za SportSport.ba ove sezone sjajni Aladin Luković.

Trener KMF Vitez Admir Zukan Horka također je optimista.

“Ovo je duel starih suigrača i mog učitelja Mersida Burekovića. Ekipa Neimara sastavljena je od majstora ove igre, imaju puno kvalitetnih i iskusnih igrača, dok je moja ekipa mlada, ali puna elana i želje.

Kvalitet imamo i nadamo se iznenađenju, međutim ulogu favorita prepuštamo ekipi Neimara.

Nadamo se da će viteška publika napuniti dvoranu, a vrijedi napomenuti da će dio od prodati karata ići i za našeg sugrađanina, te je to poziv više“, rekao je popularni Horka.

Vitežani će svojim dolaskom, odnosno kupovinom ulaznica pomoći Arminu Baručiji iz Viteza ko Počulice. Njemu je potrebna pomoć zbog komplikacija pri liječenju preponske kile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi