Neimari sezonu otvorili uvjerljivim trijumfom protiv Žepča
Mahir Karić danas je odigrao dvije utakmice, prvo je predvodio NK Čelik do pobjede protiv Azota na Bilinom polju, a večeras je dao svoj doprinos u pobjedi MNK Neimari nad MNK Žepče

Prva liga FBiH u futsalu, grupa "Centar"

Neimari sezonu otvorili uvjerljivim trijumfom protiv Žepča

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Neimari iz Zenice večeras su u zeničkoj Areni u okviru 2.kola 1.lige FBiH, grupa "Centar" u futsalu dočekali ekipu Žepča, te slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Zeničani su prethodne sezone izgubili u finalu doigravanja za ulazak u Premijer ligu od ekipe Konjica, te vjeruju da ove sezone mogu konačno izboriti ulazak u bh. elitu kada je u pitanju futsal.

Neimari su u ovu sezonu ušli sa novim trenerom, a Mirka Čamparu na klupi je zamijenio Mersid Bureković, još jedno vrlo dobro i poznato ime kada je u pitanju ovaj sport u našoj zemlji. U prvom kolu ekipa iz Zenice je bila slobodna, dok je Žepče na svome terenu poraženo od Futsal Teama iz Tešnja.

Domaći futsaleri su bolje otvorili meč, te su propustili nekoliko šansi na početku utakmice, nešto kasnije i gosti su imali nekoliko dobrih situacija, ali izostala je realizacija. Rezultat se nije mijenjao do 18. minute kada gol za vodstvo domaćina od 1:0 postiže Alija Bajrić. Sa minimalnim vodstvom Neimaria otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu domaći nogometaši pojačavaju ritam, a to im se isplatilo u 22. minuti kada Sulejman Salkić postiže gol za vodstvo 2:0. Nakon drugog gola gosti su izgledali potpuno bezvoljno i smušeno, a to su Neimari iskoristili sa još jednim golom u mreži golmana Žepča, strijelac za 3:0 bio je golman domaćina Mirzad Kozlić. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su izabranici trenera Mersida Burekovića u prvom meču u novoj sezoni ostvarili pobjedu konačnim rezultatom 3:0.

Neimari u narednom kolu gostuju u Usori, dok će ekipa Žepča biti slobodna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi