MNK Neimari u Areni slavio nevjerovatnu pobjedu protiv MNK Fojnica
Zeničani su do vrha napunili mrežu gostiju, te su trenutno lideri na tabeli

Zeničani postigli 16 golova, te su zadržali vrh tabele

MNK Neimari u Areni slavio nevjerovatnu pobjedu protiv MNK Fojnica

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U šestom kolu 1.futsal lige FBiH, grupa "Centar" ekipa Neimari iz Zenice u Areni dočekala je ekipu Fojnice, te slavila nevjerovatnu pobjedu rezultatom 16:2. 

Klub iz Zenice je prije početka utakmice nastavio sa praksom dodjeljivanja priznanja zeničkih sportskih legendi. Ovaj put zahvalnice i veliki aplauz oko 300 gledalaca dobili su Besim Bajrambašić i Nermin Hadžiahmetović, bivši igrači i trener NK Čelik iz Zenice.

Razlika u kvaliteti dva tima bila je evidentna, a domaći igrači bili su silno motivisani u ovoj utakmici nakon prošle utakmice i nesretnog poraza u Sarajevu. Gosti iz Fojnice su odolijevali da ne prime gol do pete minute, a onda je „led probio“ Sulejman Salkić svojim prvim golom, a postigao ih je danas tri.Do kraja poluvremena domaći postižu još šest golova za visokih 7:0 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu domaći su bili još efikasniji i postižu još devet golova i ukupno 16 na svom kontu. Fojničani postižu dva gola u drugom poluvremenu, te je konačan rezultat 16:2 za Zeničane, ubjedljivo i zasluženo.

Pet golova za Neimare postigao je Anel Dedić, tri gola dodao Sulejman Salkić, dok su po dva gola postigli Hadis Krehmić i Elmin Zatagić, dok su po jedan gol za Neimare postigla četiri futsalera, Bajrić, Hercegovac, Ramić i E.Krehmić.

Ovo je četvrta pobjeda Neimara uz jedan poraz od pet odigranih utakmica, jer su bili slobodni u prvom kolu. Gol razlika Neimara je 40:10 i imaju 12 bodova, te se nalaze na čelu tabele zajedno sa ekipom Futsal Team iz Tešnja. S druge strane klub iz Fojnice je na začelju tabele bez bodova. U narednom kolu Neimari će u derbiju polusezone gostovati u Tešnju kod ekipe Futsal Team, dok će Fojnica dočekati tim Žepča.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi