Tešanj je večeras gorio - Atmosfera iz dvorane "uništila" Lilium i nosila domaćina do velike pobjede

Dalje prošla i ekipa Viteza

Tešanj je večeras gorio - Atmosfera iz dvorane "uništila" Lilium i nosila domaćina do velike pobjede

E. Oštraković

Nakon što su sinoć Čulin Mlin i Bubamara prošli u nastavak doigravanja za plasman u Premijer ligu BiH, večeras smo dobili još dva tima iz Prve lige FBiH koja će igrati završnic za plasman u viši rang.

Uspješno su zaostatak iz prvih utakmica uspjele preokrenuti ekipe Futsal Team Tešanj, te Vitez. Obje ekipe su upisale ubjedljive pobjede.

Ekipa Viteza u prvoj utakmici poražena je u Banovićima sa 4:3, a večeras su ostvarili pobjedu od 5:2 i na taj način su izborili polufinale.

Gosti su imali prednsot nakon što je Trakić u 12. minuti pogodio. Ipak, Luković golovima u 16. i 18. minuti donosi preokret svom timu i vodstvo na poluvremenu.

Uvjerljivo vodstvo domaći su imali nakon dva brza gola Ramića ia Spahića, a posao je završio Berbić golom u 32. minuti. Konačan rezultat postavio je Rotić u 40. minuti.

Oglasi

Futsal Team Tešanj je u prvoj utakmici sa 3:2 poražen od Liliuma, a večeras su slavili sa čak 9:4 na svom terenu.

Nakon samo osam minuta igre domaća ekipa je imala prednost od čak 4:0. Rakić je postigao tri gola, a Bahtić je dodao jedan.

Uspjeli su gosti smanjiti na 4:1, ali ubrzo domaći postižu i peti gol. Nakon toga Jukić smanjuje na 5:2.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

U drugom poluvremenu Hafizović prvo pogađa za 6:2, a zatim Gazibegović i Rakić povećavaju vodstvo na 8:2.

Do kraja utakmice viđeno je još nekolio golova, ali jasno je bilo ko će proći u polufinale doigravanja za plasman u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti