Velež pregazio Zrinjski
FOTO: FC Velež/facebook

Derbi Prve futsal lige FBiH - jug

Velež pregazio Zrinjski

H. Zilić

U 13. kolu Prve futsal lige FBiH skupina jug, gradski derbi odigrali su Velež i Zrinjski, a u dvorani "USCR Midhat Hujdur - Hujka", Velež je pregazio gradske rivale.

Futsaleri Veleža odigrali su fenomenalan meč i slavili sa visokih 7:1, a nakon poluvremena rezultat je glasio 4:0 za Rođene.

Za 1:0 pogodio je Čolakhodžić u trećoj minuti utakmice, a onda uraganski finiš prvog poluvremena Veleža nakon kraćeg zatišja.

U 16. minuti Obradović pogađa za 2:0, u 18. minuti Maksumić poentira za 3:0, a u 20. minuti Mezit pogađa za 4:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku u 22. minuti autogol Marića za 5:0, a na 5:1 smanjio je Zeko u 29. minuti susreta. Do kraja meča još dva gola u mreži Zrinjskog. U 31. minuti Hebibović siguran za 6:1, a konačnih 7:1 postavio je Bešo u 39. minuti susreta.

Velež je sada prestigao Zrinjski na tabeli i trećeplasirani su sa 23 boda, Zrinjski je poziciju ispod sa 21 bodom.

Oglasi

U posljednjem kolu u Čapljini direktan duel za drugo mjesto i doigravanje igraju MNK Čapljina i FC Velež, ekipa koja tu slavi ide u doigravanje za ulazak u Futsal Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Od ranije je poznato da kao prvoplasirana ekipa u doigravanje iz skupine jug ide MNK Čulin Mlin, koji je trenutni ldier sa 30 osvojenih bodova.

Prva futsal liga FBiH - skupina jug, 13. kolo:

FC Velež - HFC Zrinjski (4:0) 7:1

Top Komentari

Klicko2
@Mostarac94 forzza brat.Na slici sam tu selam tebi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi