MNK "CALP" iz Zenice doveo nekoliko iskusnih igrača
Zeničani su prvi dio sezone odigrali nešto lošije, ali sa nagažovanjem provjerenih igrača očekuju da će znantno poboljšati svoj plasman u drugom dijelu

Pred nastavak sezone u 1.ligi FBiH u futsalu

MNK "CALP" iz Zenice doveo nekoliko iskusnih igrača

D. Kurbegović

MNK "Calp" iz Zenice u nastavku prvenstva ulazi s par pojačanja u ekipi, vraćanje nekolicine iskusnijih igrača kako bi sezonu uspjeli privesti kraju sa što boljim bodovnim saldom. 

Zeničani su se pojačali s Mladenom Čečurom , Mahmutom Bahtićem, Ismetom Doglodom, Mevludinom Mujkanovićem, Jasminom Durmom i Erdinom Ramićem, a u pregovorima su s još dva igrača, te dva igrača do 19 godina.

Predsjednik kluba svjestan je da ekipa nije dobro odigrala prvi dio sezone, ali da žele u drugom poboljšati svoj saldo.

"Svjesni smo da je ova sezona za nas “izgubljena” ali velika tranzicija ekipe, podmlađivanje, dale su danak. Tako da možemo reći da ćemo sada raditi na pripremi ekipe za narednu sezonu, uigravanju, stvaranju zdravog kolektiva, jer naša ambicija sljedeće sezone je Premijer liga i sve mimo toga je neuspjeh. A ove sezone ćemo se zasigurno pitati ko će biti prvak Prve lige Federacije. Uz to vratili smo se u Gradsku Arenu i to će biti poseban ugođaj za sve one koji vole futsal", kazao je Safet Kubat prvi čovjek Calpa.

Calp će nastavak sezone u 1.futsal ligi FBiH otvoriti gostovanjem u Cazinu kod ekipe Bubamare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi