Vatreno u derbiju: Dva crvena i velika pobjeda Salinesa

Nova pobjeda Jarčeva

Vatreno u derbiju: Dva crvena i velika pobjeda Salinesa

E. Dindić

U derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za futsalere svoj susret  odigrali su domaća Sloga Gornji Vakuf- Uskoplje te viceprvak Bosne i Hercegovine ekipa Salinesa. U jedno izuzetno interesantnoj utakmici slavili su Tuzlaci sa 4:2(2:1).

Poveli su domaćini golom Sabahudina Petaka u 14. minuti, da bi gosti iz Tuzle preko Admira Čorhodžića u 18 i Benjamina Avdića u 19. minuti preokrenuli rezultat na 2:1. Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena. 

Nastavak susreta donosi nam izuzetno uzbudljiv futsal. Prvo je Salines u 28.minuti preko kapitena Denisa Isanovića poveo sa 3:1. da bi šest minuta kasnije Admir Zukan smanjio na 3:2. Krenuli su tada domaći futsaleri na sve ili ništa, međutim Tuzlaci su jako dobro zatvorili sve prilaze golu. Tačku na i u ovom susretu u 39. minuti stavlja Admir Čorhodžić svojim drugim golom za ispostaviće se na kraju konačan rezultat od 4:2.

Vrijedi istaći da kraj susreta u redovima gostiju iz Tuzle nisu dočekali trener Predrag Rajić i kapiten Denis Isanović zbog crvenog kartona.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Na kraju sigurno zaslužena pobjeda Salinesa, koji su ovom pobjedom zasjeli na drugo mjesto Premijer lige Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi