MNK "Željezničar" velikim preokretom u drugom dijelu do pobjede nad MNK "Calp"
Gosti iz Sarajeva sjajnom igrom u drugom poluvremenu preokrenuli su rezultat i na kraju došli do veoma važne pobjede

Prva futsal liga FBiH, 13.kolo

MNK "Željezničar" velikim preokretom u drugom dijelu do pobjede nad MNK "Calp"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 13.kola prve futsal lige FBiH  grupa 1, večeras su u zeničkoj Areni snage odmjerili MNK "CALP" iz Zenice i MNK "Željezničar" iz Sarajeva, a nakon preokreta u drugom poluvremenu gosti su slavili rezultatom 4:5.

Prije ove utakmice, Željezničar je bio na omjeru od pet pobjede i tri poraza, dok su Zeničani imali omjer od tri pobjede, jedan remi i četiri poraza. Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćinu, Zeničani su bili mnogo bolji tim, te su golovima Enesa Čolića iz 13, te Mahmuta Bahtića iz 20. minute imali vodstvo 2:0 nakon prvog poluvremena.


U drugom dijelu kao da je izašla sasvim druga ekipa Željezničara, gosti su u 22. minuti golom Mirze Zahirovića smanjili na 2:1, ali je Bernad Imamović u 28. minuti vratio dva gola razlike 3:1 za Zeničane. U samo četiri minute od 32 do 36. minute gosti postižu čak četiri gola, te je u 37.minuti na semaforu bilo 3:5 za gost iz Sarajeva.

Do kraja utakmice golom Mladena Čečure, CALP je uspio postići još jedan gol, ali nije bilo više vremena za još jedan gol. Na kraju je završeno 4:5 (2:0) za Željezničar.

Nakon današnje utakmice Željezničar je drugi na tabeli s 18 bodova, dok je Calp na četvrtoj poziciji s 10 bodova.

MNK "CALP"- MNK "Željezničar" 4:5 (Čolić, Bahtić, Imamović, Čečura- Čilić 3, Ajanović, Salčin)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti