Imamović junak u pobjedi MNK "Calp" protiv ekipe MNK "DiaBiH"
Zeničani su se u zimskoj pauzi pojačali sa Ramićem, Imamovićem i Čajlakovićem, tako da u nastavak prvenstva ulaze mnogo jači nego u prom dijelu lige

Nastavilo se prvenstvo u 1.futsal ligi FBiH

Imamović junak u pobjedi MNK "Calp" protiv ekipe MNK "DiaBiH"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Malonogometni klub Calp iz Zenice sinoć je u dvorani na Bilmišću u okviru 8.kola 1.Futsal lige FBiH pobijedio ekipu DiaBiH iz Sarajeva rezultatom 3:2.

Zeničani su dobro otvorili utakmicu, te su u 7. minuti poveli, iz penala mrežu Sarajlija zatresao Erdin Ramić, zimsko pojačanje kluba. Samo minut kasnije na 2:0 povisio je mladi Enes Čolić, a to je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio bolje otvara Dia BiH, te u 25.minuti nastavka preko Kemala Česa smanjuje na 2:1. Šok za domaćina desio se dva minuta prije kraja, kada je rezultat na 2:2 poravnao Ahmed Sokolar. Ipak, ostala je ekipa iz Zenice hladne glave u finišu, te u 39. minutu pogotkom Bernada Imamovića još jednog zimskog pojačanja stižu do velike pobjede rezultatom 3:2. 

Zeničanima je ovo bila druga pobjeda u sezoni uz jedan remi i četiri poraza, dok je ekipa DiaBiH na omjeru od dvije pobjede, jednog remija i pet poraza.

U narednom kolu Calp je slobodan, dok DiaBiH dočekuje Žepče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti